Avondeten Lunch Recepten

RECEPT | Fruitige witlof salade

Toen ik klein was at ik nooit graag witlof. Ik vond het te bitter. Om ervoor te zorgen dat ik toch witlof at, maakte mijn moeder er een salade van met fruit en rozijnen. Dan lustte ik het wel graag. Deze salade van mijn moeder maak ik nu zelf regelmatig, want ik ben er nog steeds dol op.

Ingrediënten (voor twee grote porties):

 • 4 stronken witlof
 • 2 kleine zoetzure appels
 • 50-100 gram rozijnen
 • verse bieslook, fijngesneden
 • 2 eetlepels mayonaise op yoghurtbasis
 • peper
 • zout

Bereidingswijze:

 1. Wel de rozijnen ongeveer een kwartier in lauwwarm water. Laat ze daarna uitlekken.
 2. Halveer de stronken witlof, haal de harde kern eruit en snijdt de witlof vervolgens in dunne reepjes.
 3. Haal de schil van de appels en snijdt deze ook in kleine stukjes.
 4. Meng in een kom de witlof en de stukjes appel.
 5. Voeg vervolgens de rozijnen, de mayonaise op yoghurtbasis en de fijngesneden bieslook toe. Roer alles door elkaar.
 6. Breng op smaak met zout en peper.
 7. Eet smakelijk!

Lekker als lunch of bij het avondeten met een stukje vlees en gebakken aardappels. Ook ideaal om in de zomer bij een BBQ te serveren. Je kunt de appel vervangen door ander fruit. Mandarijnen partjes zijn een aanrader!

Liefs,
Michelle

 

 

2 thoughts on “RECEPT | Fruitige witlof salade”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.