Avondeten Food Recepten

RECEPT | Gado Gado

Als er een gerecht is dat ik regelmatig maak, dan is het gado gado (spreek uit: ‘gah-do gah-do’). Gado gado is een Indonesisch groentegerecht met pindasaus. De groenten kunnen naar wens gemixt worden en het gerecht wordt geserveerd met witte rijst of lontong (kleefrijst). Wil je het ook eens maken? Lees hieronder dan verder hoe ik het maak. Pin je niet vast op de hoeveelheden maar bepaal zelf hoeveel je overal van gebruikt.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram taugé
  • 1 komkommer
  • 150 gram ongekookte witte rijst of 1 zakje lontong (verkrijgbaar bij de Toko)
  • Pindasaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • Kroepoek
  • Eventueel: seroendeng

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als je lontong gebruikt, dan moet het minimaal een uur koken. Vraag ernaar bij de Toko of kijk even op internet. Laat de lontong goed afkoelen alvorens je hem in blokjes snijdt.
  2. Kook de eieren en de sperziebonen. Blancheer de taugé en snijdt de komkommer in stukjes.
  3. Verwarm de pindasaus.
  4. Leg alle ingrediënten op een bord en giet er de pindasaus overheen. Serveer met kroepoek en eventueel wat seroendeng.

Smakelijk! Ook lekker te combineren met tofu, tempeh of saté. Mocht je dit gerecht maken dan vind ik het leuk als je een foto maakt voor op Instagram of Facebook en mij daarin noemt (@mijnreisdoorhetleven).

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.