Avondeten Lunch Recepten

RECEPT | Goed gevulde tomaten-groentesoep

img_0572

Ik wil een recept met jullie delen dat ik voor de verandering eens niet op een ander blog ben tegen gekomen. Het is een super simpel recept van mezelf voor een heerlijke en goed gevulde soep.

Ik maak dit recept al jaren. Toch was het al een tijdje geleden dat ik deze soep voor het laatst heb gemaakt. Onlangs kreeg ik logees en maakte ik dit recept als lunch (met een broodje erbij).

Ingrediënten (voor ongeveer 1,5 L soep):
2 blikken gepelde tomaten
4 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 paprika’s, in stukjes gesneden
1 liter groentebouillon (ik maak dit met groentebouillon blokjes)
Gedroogde Italiaanse kruiden
Peper
Olijfolie

Optioneel:
Rundergehakt
Rijst of pasta

Bereidingswijze:
1. Doe een scheut olijfolie in een hoge ketel en bak hierin de bleekselderij samen met de ui voor een paar minuten.
2. Als je ervoor kiest om rundergehakt te gebruiken dan voeg je dat vervolgens toe. Bak het gehakt in het bleekselderij-ui mengsel rul.
3. Als het gehakt gaar is voeg je de gepelde tomaten, de groentebouillon en de gesneden paprika in één keer toe. Laat de soep ongeveer een half uur op laag vuur zachtjes koken. Mocht je rijst of pasta willen toevoegen, dan kun je dat het beste de laatste tien minuten erbij doen.
4. De grotere stukken tomaat kun je na het half uur koken eventueel wat kleiner maken met een lepel en mes. Breng de soep op smaak met peper en Italiaanse kruiden. Zout voeg ik niet toe want de bouillon maakt het voor mij al zout genoeg.

img_0573 img_0574 img_0575

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.