Leuk om te lezen Ontbijt

RECEPT | Home made granola

Als tiener at ik graag yoghurt met cruesli. Of beter gezegd, cruesli met yoghurt. Want ik kiepte altijd eerst de kom vol met cruesli en daarna deed ik daar een beetje magere yoghurt overheen (nu ik het schrijf realiseer ik me pas hoe raar het klinkt dat ik magere yoghurt gebruikte). Dit deed ik vrijwel elke ochtend tot ik erachter kwam hoeveel calorieën en suiker er in cruesli zitten. In ieder geval, cruesli heb ik nooit meer gekocht. Ik ben overgestapt op muesli (want minder suiker) en heb altijd netjes de porties afgewogen zodat ik niet teveel zou eten.

Maar de craving naar cruesli is er soms nog steeds. Dus ik besloot de keuken in te duiken en home made granola te maken. Het recept is van de moeder van Annemerel. Haar naam is Stefanie en ook zij is een blog gestart met de toepasselijke naam notmydaughtersblog.nl. Een leuke website met veel lekkere recepten! De home made granola is heel simpel om te maken en zo ontzettend lekker.

Ingrediënten

100 gram gemengde noten (hazelnoten, walnoten, pecannoten enz.)
150 gram havermout
3 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
2 eetlepels maple syrup
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel zonnebloempitten
kaneelpoeder naar smaak
Eventueel: kokosvlokken

Bereidingswijze

  1. Smelt de kokosolie en hak de noten een beetje grof.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Strooi er flink wat kaneel overheen.
  3. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat of bakblik en bak dit op 180 graden in 20 minuten goudbruin.
  4. Schep tijdens het bakken alles een keer goed door elkaar. Let op dat het niet te hard bakt en alles zwart wordt.
  5. Bewaar de granola in een goed afgesloten pot zodat het nog een hele tijd vers blijft.

Als de granola is afgekoeld roer ik er altijd nog wat rozijnen doorheen. Eet de home made granola met yoghurt en vers fruit als ontbijt. Heerlijk!

Liefs,
Michelle

2 thoughts on “RECEPT | Home made granola”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.