Leuk om te lezen Lunch Recepten

RECEPT: Kaas & bieslookscones

Vandaag is het World Food Day! En ik kan natuurlijk niet anders dan op deze dag een recept met jullie delen. Het recept voor deze kaas & bieslook scones is één van mijn favorieten en komt uit het “Bakken” boek dat ik ooit gekregen heb toen ik als tiener net begon met bakken. Ik heb deze hartige scones al ontzettend vaak gemaakt en ze zijn heerlijk kruidig. Ideaal voor bij de soep of bij een salade.

Ingrediënten (voor 9-12 stuks):

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl zout
  • 100 gram light roomkaas met kruiden
  • 2 el verse bieslook, fijngesneden (ik knip het altijd :p)
  • 100 ml melk (ik gebruik halfvolle melk)
  • 60 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem, mosterdpoeder, cayennepeper en het zout boven een kom.
  2. Voeg de roomkaas toe en meng alles goed. Roer de bieslook erdoor.
  3. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en schenk er 100 ml melk onder goed roeren in. Het mengsel vormt nu een soepel deeg.
  4. Stort het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed het even door. Rol het uit tot een lap van ongeveer 2 cm dik en steek zoveel mogelijk rondjes van 5 cm uit. Kneed de deegresten samen en herhaal het uitrollen en uitsteken tot al het deeg gebruikt is. Leg de rondjes op een bakplaat.
  5. Bestrijk de scones met een beetje melk en strooi de geraspte kaas erover.
  6. Bak de scones 15-20 minuten, tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.

Serveer de scones met (kruiden) roomkaas. Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.