Ontbijt Recepten Tussendoortjes

RECEPT | Kokosbrood met noten en vruchten

Wat is dit kokosbrood onverwacht een lekker recept gebleken. Ik kan het dan ook niet anders dan met jullie delen. In mijn keukenkast stond nog een pak kokosmeel en ik vroeg me af wat ik hiermee zou kunnen maken. Op de website van Healthy Food Love vond ik vervolgens meerdere recepten met kokosmeel. Met dit recept voor kokosbrood ben ik aan de slag gegaan. Ik heb zelf walnoten en stukjes gedroogde vijgen aan het beslag toegevoegd maar je kunt gebruiken wat je lekker vindt.

IngrediΓ«nten:

  • 90 gram kokosmeel
  • 6 eieren
  • 120 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl baking soda
  • scheutje agave siroop
  • 1 handje noten, grof gehakt (zoals walnoten, cashewnoten etc.)
  • 1 handje gedroogde vruchten, in kleine stukjes gesneden (bijvoorbeeld gedroogde abrikozen, vijgen of dadels)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de eieren met de (afgekoelde) gesmolten kokosolie.
  3. Meng daarna voorzichtig het kokosmeel en de baking soda door de eieren en voeg vervolgens een scheutje agave siroop toe.
  4. RoerΒ de noten en/of vruchten door het mengsel. Het wordt een vrij stevig beslag maar dit komt tijdens het bakken helemaal goed.
  5. Vet een cake/broodvorm in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de cake/broodvorm.
  6. Bak het geheel in 35 minuten goudbruin.
  7. Laat het kokosbrood goed afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.

Het kokosbrood is koolhydraatarm en je kunt het zo eten. Maar het is ook erg lekker met een beetje vruchtenjam of pindakaas. Je kunt het kokosbrood ook in plakjes invriezen.

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.