Misschien heb je onlangs al een foto van dit recept langs zien komen op Instagram. Ik ben de laatste tijd weer nieuwe recepten aan het uitproberen. En nu het herfst is krijg ik zin om te bakken met koekkruiden (dat ruikt altijd zo lekker). Na een zoektocht op internet kwam ik dit recept tegen van Eef Kookt Zo. Zo gezegd, zo gedaan stond ik een paar weken geleden op een zondag in de keuken om te bakken. Volgens het recept is het een ontbijtkoek, maar ik vind het meer de structuur hebben van een cake. En heerlijk dat ie was! Dus hierbij het recept 🙂
Ingrediënten:
- 200 ml melk
- 250 gram volkoren meel
- 100 gram honing
- 100 gram ongezouten noten
- 1 ei
- 3 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels koekkruiden
- 2 theelepels bakpoeder
- flinke theelepel 5 spice kruiden (dit heb ik weggelaten want ik had het niet in huis)
- zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de melk, ei, honing, appelstroop en de kruiden in een ruime kom met een garde tot een glad mengsel.
- In een andere kom meng je meel, bakpoeder en een flinke snuf zout.
- Mix het meelmengsel beetje bij beetje door het melkmengsel. Doe dit lepel voor lepel, zo voorkom je klonten.
- Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. TIP: handig hierbij is om het bakpapier tot een prop te vormen en deze nat te maken. Daarna kun je hem gemakkelijk in de vorm doen (ik ben zelf zo blij met deze tip!).
- Zorg dat het mengsel goed verdeeld is over de vorm en strooi er dan de ongezouten noten overheen.
- Bak de cake gaar in 35 á 45 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
- Vervolgens even laten afkoelen en vervolgens kun je de cake aansnijden.
Eet smakelijk! Ik heb de cake in 10 stukken gesneden en een grote hoeveelheid ingevroren. Nu neem ik wekelijks een stuk mee naar het werk, ideaal als tussendoortje.
Liefs,
Michelle