Dit recept van maiskoekjes met couscous salade is een ideaal recept om te maken op een warme zomerdag. Nu loopt de zomer al tegen zijn einde, maar ik wil je dit recept niet onthouden. De couscous salade maak ik ook vaker als lunch voor op mijn werk en is echt heel simpel. De maiskoekjes zijn iets meer werk maar je kunt ze gemakkelijk invriezen. De portie hieronder is dan ook iets groter.
Ingrediënten couscous salade (2 personen)
- 75 gram couscous
- halve komkommer, in stukjes
- 1 rode paprika of zoete puntpaprika, in stukjes
- 37,5 gram fetablokjes
- half bouillonblokje (ik gebruik groentebouillon)
- peper
Ingrediënten maiskoekjes (+/- 16 stuks)
- 1 middelgroot ei
- 150 ml halfvolle melk
- 1/2 tl zout
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g mais in blik
- 2 bosuien
- 1 tl sambal oelek
- 50 ml olie (ik gebruik olijfolie)
Benodigdheden
- Zeef
- Garde
Bereidingswijze couscous salade
- Bereidt de couscous zoals omschreven wordt op de verpakking. Ik voeg altijd een half groentebouillon blokje toe aan het gekookte water. Dat geeft meer smaak aan de couscous.
- Meng de afgekoelde couscous met de komkommer, paprika en feta.
- Voeg naar smaak peper toe. Zout laat ik achterwege omdat ik al een half bouillon blokje gebruikt heb bij de bereiding van de couscous. De couscous salade is nu klaar. Zet zolang in de koelkast.
Bereidingswijze maiskoekjes
- Klop het ei los met de melk en het zout.
- Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het eimengsel in het kuiltje en klop met een garde of mixer tot een glad beslag.
- Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Roer de mais, bosui en sambal door het beslag.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Schep met behulp van twee lepels 3-4 porties beslag (van ca. 5 cm doorsnede) in de pan en strijk glad.
- Bak de koekjes in ca. 2 minuten per kant op middelhoog vuur lichtbruin en gaar.
- Herhaal tot het beslag op is. Houd de gebakken maiskoekjes warm in de oven op 70 graden of op een warm bord onder aluminiumfolie.
Eet smakelijk! Probeer ook de zomerse salade met spitskool eens.
Liefs, Michelle