nasi met bloemkool rijst
Avondeten Recepten

RECEPT | Nasi met bloemkool rijst

Ik probeer dagelijks meer groenten te eten. Bij de lunch eet ik daarom al rauwkost. Maar ook bij het avondeten wilde ik meer groenten. Wekelijks staat er nasi op het menu en ik dacht, laat ik de rijst eens vervangen door bloemkool rijst. En dat is een succes. Door de nasi kruiden proef je niet dat je bloemkool rijst eet en lijkt het veel op gewone nasi. Dus hierbij het recept van nasi met bloemkool rijst. Ik heb erbij gezet dat het voor 2-3 porties is, maar ik heb dan ook een grote eter in huis. We eten er met twee personen van en wat over is, is voor de dag erna.

Ingrediënten (2-3 porties):

  • 400 gram nasi groenten (spitskool, prei, taugé, ui en als je van pittig houdt een chilipeper)
  • 400 gram bloemkool rijst (o.a. te koop bij de AH)
  • Nasi kruiden
  • Garnalen of stukjes kip
  • Om erbij te serveren: pindasaus, kroepoek en een gebakken ei
  • Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Bak de garnalen of de kip gaar in de olijfolie.
  2. Voeg de nasi groenten toe en bak een paar minuten mee.
  3. Daarna kan de bloemkool rijst toegevoegd worden. Roer het geheel goed door en bak tot de groenten goed geslonken zijn.
  4. Doe de nasi kruiden erbij volgens de verpakking van de kruiden die je kiest.
  5. Serveer de nasi met bloemkool rijst met pindasaus, kroepoek en eventueel een gebakken ei.

Eet smakelijk! Ik kies de laatste tijd vaak voor een eetlepel 100% pindakaas in plaats van pindasaus. Het smaakt even lekker maar het bevat wat minder suiker en zout.

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.