Avondeten Recepten

RECEPT | Ovenschotel met pasta en broccoli

Vorige week was het de Nationale Week Zonder Vlees. Ik eet inmiddels al bijna drie jaar vrijwel geen vlees meer dus voor mij is een recept zonder vlees heel normaal. Ik weet dat dit niet voor iedereen zo is dus vandaag deel ik een recept waarin je het vlees niet zult missen. Mocht je het toch missen, dan kun je misschien een vleesvervanger zoals vegetarisch gehakt toevoegen. Deze portie is voor drie kleine eters of voor twee grote eters.

Ingrediënten:

  • 100 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld macaroni, fusilli of penne)
  • 1 ui
  • Halve rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 stronk broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram geraspte 35+ kaas
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes en de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 4 minuten voor.
  3. Bak in een pan de gesnipperde ui. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de ui. Als de ui glazig wordt, voeg je de tomatenblokjes toe aan het ui-knoflookmengsel.
  4. Breng de saus op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  5. Voeg de broccoli en de gekookte pasta toe aan de saus.
  6. Verdeel het pastamengsel over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Verwarm de ovenschotel 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk! Ik ben gek op ovenschotels zoals deze. Voorheen maakte ik ovenschotels meestal met aardappelen, maar met pasta is het nog gemakkelijker en ook heel lekker. Mocht je het recept een keer maken, tag me dan vooral op Facebook of Instagram.

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.