Al langere tijd was ik op zoek naar een lekker recept voor overnight oats. Overnight oats zijn havervlokken die een nachtje geweekt hebben in melk. Het klinkt misschien niet zo lekker maar je mengt de havervlokken met allerlei andere lekkere dingen waardoor je een heerlijk, simpel en voedzaam ontbijt krijgt. Ik probeerde eerder al een aantal recepten maar de consistentie was niet goed of de smaak was niet mijn ding. Op de website van de Vegan Challenge vond ik vorige week dit recept en wat mij betreft is dit een perfecte versie van overnight oats!
Deze variant is tevens volledig plantaardig. Maar je kunt natuurlijk ook gewone melk en yoghurt gebruiken.
Ingrediënten:
- 30 gram havermout
- 80 ml naturel sojayoghurt
- 80 ml plantaardige melk zoals amandel- of havermelk
- 1 theelepel chiazaad
- 1 eetlepel agavesiroop naar smaak (of een ander zoetmiddel)
- fruit naar keuze (zoals mango, appel, banaan, blauwe bessen of aardbeien)
- Eventueel: 2 eetlepel noten of zaden naar keuze
- Ook lekker: kokossnippers of kaneel
Bereidingswijze:
Roer de avond van te voren de havermout, yoghurt, melk, chiazaad en als je van zoet houdt de agavesiroop door elkaar in een afsluitbare pot of beker. Sluit dit af en zet het in de koelkast. Serveer de volgende dag met fruit, noten en zaden etc.