Avondeten Leuk om te lezen Lunch Recepten

RECEPT | Poké bowl met tonijn

Ik zie deze prachtig gekleurde bowls steeds vaker voorbij komen op social media. Onlangs at ik een poké bowl als lunch bij mijn zus en ik wilde het ook een keer zelf maken. En dat heb ik gedaan. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de Hawaïaanse keuken en wordt gemaakt met fijngesneden rauwe vis. De poké bowl is inmiddels de wereld overgekomen in allerlei varianten. Ik heb het gerecht gemaakt met ingrediënten die ik zelf lekker vind. Dus pin je niet vast op dit recept maar gebruik wat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten:

  • Tonijn uit blik
  • Sojasaus
  • Wasabi
  • Mayonaise
  • Fijngesneden wortel (ik heb de kant-en-klare gesneden wortel gebruikt)
  • Fijngesneden rode biet (ik heb de kant-en-klare gesneden rode biet gebruikt)
  • komkommer (in blokjes)
  • Avocado (in stukjes)
  • Sojabonen (in de winkel zowel vers als in blik verkrijgbaar)
  • Gekookte witte rijst
  • Eventueel: sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met een eetlepel mayonaise, een scheut sojasaus en een beetje wasabi. Als je ervan houdt kun je meer wasabi toevoegen.
  2. Neem een diep bord of een kom en schep in het midden een portie rijst. Schep daaromheen de verschillende groenten en de tonijn.
  3. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met sojasaus.

Eet smakelijk! Je kunt deze poké bowl met tonijn als lunch eten of als avondeten.

Liefs, Michelle

2 thoughts on “RECEPT | Poké bowl met tonijn”

  1. Ohhh poké bowls zijn zo lekker! Toevallig heb ik er van de week ook een gemaakt en het recept gedeeld op mijn blog. Die van jou zal ik ook eens klaarmaken! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.