Naast ovenschotels (ik deelde onlangs een heerlijk recept, dat is hier te vinden) heb ik in deze tijd van het jaar ook altijd veel zin in quiche. Nu ben ik gek op champignons. Op de website van Boodschappen vond ik een recept van quiche met champignons in combinatie met zalm. Dat klonk goed in de oren. Ik heb het recept wat aangepast. Dat doe ik vaker want soms heb ik bepaalde ingrediënten niet in huis of vind ik iets niet lekker. Mocht je deze herfst of winter ook zin hebben in quiche, maak dan zeker dit recept. Het is simpel en lekker!
Ingrediënten
-
400 gram diepvries zalmfilets (ontdooid en drooggedept)
-
100 milliliter visbouillon van tablet
-
250 gram champignons (in plakjes)
-
4 eieren
-
40 gram bloem
-
300 milliliter melk
-
100 milliliter slagroom
-
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt) of
-
1 lente-/bosui (fijngehakt)
-
75 gram geraspte kaas
- 1/2 pak kant-en-klaar hartig taartdeeg
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Ontdooi de plakjes hartig taartdeeg.
- Pocheer de zalmfilet net gaar in de visbouillon. Snijd daarna de uitgelekte zalm in kleine stukjes.
- Bak de champignons in een beetje olie.
- Klop in een kom met een handmixer de eieren los en voeg al kloppend de bloem, melk en slagroom toe. Schep de gebakken champignons, stukjes zalm, peterselie, zout en peper erdoor.
- Bekleed een met boter ingesmeerde quiche- of taartvorm met het hartig taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Vul de vorm met de zalm-champignonvulling. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de quiche in circa 40 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Liefs,
Michelle
Klinkt lekker en ziet er ook zeker smakelijk uit!
Dankjewel! Het is ook erg lekker 🙂