Ik ben gek op pasta gerechten en dit staat dan ook regelmatig op het menu. Door de jaren heen heb ik wat geëxperimenteerd met het maken van een lekkere tomatensaus. Het is geen hoogstaand recept maar wel erg lekker én gemakkelijk.
Ingrediënten voor vier kleinere of drie grote porties:
- 500 gram mager rundergehakt
- 2 pakjes Tomato Frito (Heinz)
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- Groenten naar keuze (in stukjes gesneden). Ik gebruik altijd champignons en paprika. Maar je zou bijvoorbeeld ook wortel, courgette of prei kunnen gebruiken.
- Italiaanse kruiden, vers of gedroogd
- Peper
- Zout
- Eventueel: sambal
Bereidingswijze:
- Bak het gehakt gaar in een braadpan. Omdat er al veel vocht uit het gehakt komt, gebruik ik geen olijfolie. Dit kan natuurlijk wel gewoon.
- Voeg de gesneden ui en de knoflook toe.
- Voeg daarna de gesneden groenten toe. Bak tot de groenten zacht worden.
- Vervolgens kan de Tomato Frito en tomatenpuree erbij. Roer goed door en voeg naar smaak Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Mocht je van pittig houden, dan kun je ook een beetje sambal toevoegen. Laat de saus zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen. Langer mag ook, dan komen de smaken beter naar voren.
- Serveer de tomatensaus met pasta en salade of gebruik de saus in een lasagne.
Eet smakelijk!
Liefs,
Michelle