Leuk om te lezen Recepten Tussendoortjes

RECEPT: Vegan courgette brownies

Het is inmiddels half september en de afgelopen week was het al behoorlijk fris buiten. En zodra het buiten kouder wordt, krijg ik enorme zin om te gaan bakken. Van een collega kreeg ik onlangs een aantal courgettes. De gevulde courgette en courgette soep komen me ondertussen de neus uit, dus ik wilde er iets anders mee doen. Toen herinnerde ik me een recept van Blackbirds and Cakes voor courgette brownies. Dat wilde ik wel eens uitproberen. En zo geschiedde. Ze zijn echt heerlijk chocolaty (is dat een woord?) en geschikt voor veganisten.

Ingrediënten:

  • 150 courgette, geschild en in stukjes
  • 120 ml ahornsiroop
  • 130 g pindakaas
  • ½ tl vanille extract
  • 35 g speltmeel
  • 40 g cacaopoeder
  • ½ tl zout
  • 50 g gehakte pure chocolade
  • 5 el cacaonibs

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de courgette met de overige ingrediënten, behalve de pure chocolade en cacaonibs, in een keukenmachine en meng tot er een glad beslag ontstaat.
  3. Roer de gehakte chocolade en cacaonibs door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm en maak de bovenkant glad.
  4. Bak de brownies in 25 á 30 minuten gaar. De courgette brownies zijn gaar wanneer een satéprikker er droog uitkomt. Er zullen nog wel wat stukjes aan de satéprikker zitten maar het mag geen nat beslag meer zijn.
  5. Laat de brownie vervolgens 45 minuten afkoelen in de bakvorm. Daarna kun je de brownie in stukken snijden.

Enjoy!

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.