RECEPT: Vegan double chocolate bananacake

Toen ik dit recept op de blog van Lisa Goes Vegan zag langskomen, wist ik meteen dat ik het wilde maken. Ik ben dol op chocolade en bakken doe ik ook graag. Dus ik haalde de ontbrekende ingrediënten in huis en ging aan de slag. Het resultaat is deze heerlijke en volledig plantaardige bananencake met pure chocolade smaak. Zelfs mijn vriend kon er niet vanaf blijven. Als chocoholic at ik een stuk met een laag vegan chocoladepasta erop (niet zo gezond maar wel lekker :p).

Ingrediënten:

  • 250 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 rijpe bananen
  • 2 el zachte kokosolie
  • 5 middelgrote dadels, ontpit
  • 150 gram vegan 70% pure chocolade
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels vegan pure chocolade vlokken
  • 1/2 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1/2 eetlepel appelazijn

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in met kokosolie of gebruik bakpapier.
  2. Doe de havermout in een blender en maal dit fijn tot havermeel. Doe dit in een grote bak en voeg het bakpoeder en zout toe.
  3. Gooi de bananen (houd 4 bananenplakjes apart voor de topping), kokosolie, dadels in een sterke blender of keukenmachine en laat dit draaien totdat je een gladde massa hebt. Zet ondertussen een pannetje heet water op en smelt de chocolade au-bain marie. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het bananen-dadel mengsel en mix goed.
  4. Voeg dit chocolade mengsel toe aan het havermeel. Mix voorzichtig zodat alles goed gemengd wordt.
  5. Als alles goed gemengd is, pak je een apart glaasje. Meng hier het baking soda met de appelazijn samen en laat het schuimen!! Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag. Voeg dit mengsel toe aan het beslag en meng nog één keer voorzichtig door.
  6. Doe het beslag in het bakblik. Druk 4 bananenplakjes in het beslag en besprenkel met chocoladevlokken en amandelschaafsel. Bak voor 40-45 minuten totdat een saté prikker er schoon uit komt. Laat de cake vervolgens helemaal afkoelen in het bakblik (dan zakt hij niet uit).

Heerlijk als ontbijt of als snack tussendoor. Enjoy! 

Liefs,
Michelle

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: