Avondeten Recepten Voeding

RECEPT | Zalm-spinazie lasagne

Ik ben dol op lasagne. Maar nu ik geen vlees meer eet, ben ik op zoek gegaan naar andere ingrediënten om lasagne mee te maken. Ik kwam al snel op de bekende combi van zalm met spinazie. Op de website www.leukerecepten.nl vond ik dit eenvoudige recept van zalm-spinazie lasagne. Dit recept heb ik – naast een standaard lasagne bolognese – gemaakt op mijn verjaardag. En het viel nog beter in de smaak bij de eters dan de ‘gewone’ lasagne! Daarna besloot ik het recept nog eens te maken, maar dan voor eerste kerstdag. En wederom was het een succes. Ik kan dan ook niet anders dan dit recept met je te delen. Deze stevige zalm-spinazie lasagne is heerlijk van smaak en niet moeilijk om te maken. De foto’s zijn helaas van mindere kwaliteit. Ik had weinig daglicht bij beide keren dat ik deze lasagne heb gemaakt.

Ingrediënten (voor 4 personen):

600 gram verse spinazie
1 eetlepel olijfolie
5 á 6 tomaten
300 gram gerookte zalm, in plakken
9 bladen (verse) lasagne
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 gram ricotta
75 gram geraspte kaas
snufje nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook.
  2. Voeg de spinazie in stappen toe en bak totdat alles geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet en druk het overtollige vocht er uit.
  3. Roer de ricotta door de spinazie en breng het mengsel op smaak met peper, zout en een klein snufje nootmuskaat.
  4. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met drie plakken lasagne. Snijd de tomaten in plakken en beleg de lasagne vellen hiermee. Smeer daarna 1/3 van het spinaziemengsel er op en verdeel de helft van de zalmplakken er over.
  5. Dek af met een laag lasagne vellen en maak weer een laag met tomaat, 1/3 spinazie en de rest van de zalm. Leg de laatste drie vellen lasagne erop en eindig de schotel met een laag tomaat en een laag spinazie. Bestrooi met geraspte kaas en zet ongeveer 30 min in de oven.

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.