Ontbijt Recepten Tussendoortjes

Recept | Bananenbrood

IMG_5969

Een lekker en verantwoord tussendoortje voor de zoete trek!

Dit recept vond ik op het blog van Annemerel en ik heb het al eerder dit jaar een paar keer gemaakt. Omdat het echt een toppertje is wil ik het recept graag met jullie delen.

Ingrediënten:
140 gram (spelt)bloem
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
300 gram geprakte (rijpe) banaan
3 eieren
150 ml Griekse yoghurt
2 eetlepels agave siroop
100 gram blauwe bessen
25 gram gehakte pecannoten (ik maakte het recept zonder pecannoten want daar ben ik allergisch voor)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Mix de bloem met het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout.
3. Mix in een andere kom de geprakte banaan met de eieren, Griekse yoghurt en agave siroop.
4. Roer de natte door de droge ingrediënten.
5. Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
6. Doe de mix in een cakevorm.
7. Strooi de gehakte pecannoten erover heen.
8. Bak het bananenbrood 1 uur en 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

5 thoughts on “Recept | Bananenbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.