Dit recept vond ik een tijdje geleden op het blog van Annemerel. Risotto vind ik erg lekker maar door de toegevoegde kaas is het niet zo gezond. In dit recept zit geen kaas maar door de heerlijke groenten en kruiden combinatie mis ik het ook niet. Wil je eens een gezond alternatief proberen voor risotto dan is dit zeker een aanrader!
Ingrediënten (voor 3 personen):
200 gram risottorijst
1 prei, in dunne ringen
1 gele ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
De blaadjes van 6 stengels tijm
750ml bouillon
3 grote handen spinazie
1 pakje basilicum
200 gram verse doperwten
1 citroen, geraspt en uitgeperst
olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een pan.
2. Doe de prei en ui erbij en laat in vijf minuten zacht worden.
3. Doe daarna de knoflook en tijm door het prei/ui mengsel en roer het ongeveer twee minuten goed door.
4. Voeg de risottorijst en het citroensap toe, schep drie minuten om, let op dat de risottorijst niet aan de pan vast gaat kleven.
5. Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer goed door, blijf dit proces herhalen totdat de risotto zo goed als gaar is.
6. Doe de citroenrasp, de spinazie, de erwten en de basilicum in de pan, roer goed door, de groenten worden verwarmd door de risotto.
7. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Liefs,
Michelle
1 thought on “RECEPT | Green greens risotto”