Avondeten Lunch Recepten

Recept | Simpele quiche

Laatst op het werk bedacht ik me dat ik voor het avondeten weer eens zin had in quiche. Ik wist dat ik nog wat groenten in de koelkast had liggen die op moesten en zo is dit recept ontstaan.

In principe kun je elk soort groenten gebruiken. En eventueel de spekblokjes weglaten voor een vegetarische quiche.

Ingrediënten:

  • 5 plakken voor hartig taart deeg (AH, diepvries)
  • 2 eieren
  • 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 kleine prei, in halve ringen
  • 62,5 gram magere spekblokjes (dat is precies de helft van een verpakking)
  • 75 gram geraspte 30+ kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de spekblokjes in een pan en voeg de prei en champignons toe.
  3. Klop ondertussen de eieren los en doe de Griekse yoghurt erbij. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg het mengsel van gebakken spekblokjes, champignons en prei toe aan het eieren-yoghurt mengsel. Let op dat er niet teveel vocht bij komt. Dit zou de bodem van de quiche te vochtig maken. Roer alles door elkaar.
  5. Vet een lage quiche vorm in met wat boter en bekleedt de bodem met de (half) ontdooide plakjes deeg. Het hoeft niet mooi uit te zien, zolang alles maar bedekt is.
  6. Schenk het groente-eieren-yoghurt mengsel op de met deeg beklede bodem.
  7. Als laatste de geraspte kaas erover strooien.
  8. Eventueel kun je de randen van de quiche nog besprenkelen met wat olijfolie. Dat geeft een mooie bruine kleur.
  9. Bak de quiche in 30 tot 40 minuten gaar. De vulling moet stevig zijn en de bovenkant en randen goudbruin.

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

2 thoughts on “Recept | Simpele quiche”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.