Leuk om te lezen Recepten Tussendoortjes

Recept | Kwarkbolletjes

Kwarkbolletjes

Het was afgelopen zondag zo’n triest weer buiten, dat ik spontaan zin kreeg om wat lekkers te bakken…

…dus maakte ik deze kwarkbolletjes. Ik vond dit recept een tijdje geleden (wederom) op het blog van Healthyfans. Heerlijk als gezond tussendoortje. Voor de zoetekauw ook lekker met een beetje aardbeienjam erop. Deze kwarkbolletjes hebben een beetje weg van scones, maar dan iets luchtiger en zoeter.

Ingrediënten (voor 12 kwarkbolletjes):
150 gram krenten (ik gebruikte rozijnen omdat ik dat in huis had)
250 gram Optimel aardbeienkwark
250 gram bloem (ik heb speltbloem gebruikt)
2 eieren
1 eetlepel olie
1 eetlepel bakpoeder
snufje zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Wel de krenten (of rozijnen) 15 minuten in warm water.
3. Meng de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar en voeg daarna de bloem toe.
4. Roer als laatste de gewelde krenten door het beslag.
5. Verdeel het deeg met twee lepels in 12 bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bak de kwarkbolletjes in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

2 thoughts on “Recept | Kwarkbolletjes”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.