Lunch Recepten

Recept | Witte bonensalade met tonijn

foto1

Eén van mijn favoriete salades en super handig om mee te nemen!

Vroeger hield ik niet zo van witte bonen. Mij is ook altijd verteld dat je beter geen witte bonen kunt eten omdat er veel caloriën in zitten. Er zitten inderdaad wat meer caloriën in witte bonen maar ze zitten ook boordevol eiwitten, vezels, ijzer, vitamine B1 en goede koolhydraten. Goede koolhydraten hebben een tragere invloed op je bloedsuikerspiegel waardoor je langer verzadigd bent. Witte bonen zijn dus eigenlijk heel gezond!

Door dit recept ben ik nu dol op witte bonen. Af en toe pas ik de ingrediënten aan op wat ik in huis heb, maar het smaakt altijd lekker. Ik zou zeggen, probeer het gewoon zelf!

Ingedriënten (voor 4 personen):
Een halve sinaasappel, uitgeperst (een halve citroen kan ook)
2 tl mosterd
5 el olijfolie
2 sjalotten, fijngesnipperd
20 gram peterselie
2 zoete puntpaprika’s
1 pot witte bonen, afgespoeld met water (720 gram)
2 blikjes tonijnmoot (het liefst tonijn in water)

Bereidingswijze:
1. Meng sinaasappelsap, mosterd en olijfolie tot een dressing. Roer de sjalot en peterselie erdoor.
2. Maak de paprika schoon en snijdt in dunne reepjes.
3. Meng de dressing met de paprika, witte bonen, en tonijn (zonder vocht). Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

1 thought on “Recept | Witte bonensalade met tonijn”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.