Denemarken Reisverslagen Reizen Stedentrips

Reisverslag | Kopenhagen dag #2

img_0386

Door de drukte volgen nu pas de overige reisverslagen van mijn stedentrip naar Kopenhagen eind vorig jaar. Voor wie het gemist heeft, het verslag van de eerste dag in Kopenhagen is hier te vinden. Enjoy!

De tweede dag in Kopenhagen is aangebroken. Het ontbijtbuffet in het hotel is simpel maar lekker. We eten een paar broodjes en nemen wat fruit mee voor onderweg. Voor vandaag hebben we niet echt een specifiek plan. We willen de stad verkennen en mee met een boottocht. Dit laatste lukt al vrij snel als we het centrum in lopen. Op internet heb ik gelezen dat de groene boottochten het goedkoopst zijn. En ja hoor, dit klopt.

img_0378 img_0381

We stappen op de boot en genieten in het zonnetje van de mooie stad. De boottocht duurt ruim een uur en daarna wandelen we verder. Eerste komen we langs het prachtige Nyhavn, de haven van Kopenhagen met vele kleurrijke huisjes. De terrassen zitten vol en de prijzen liggen hoog. Vervolgens lopen we richting de kleine zeemeermin. Onderweg lunchen we op een goedkoper terrasje (salade met kip en spaghetti bolognese).

img_0388

Als we daarna bij de kleine zeemeermin aankomen, lopen we er bijna langs. Er staat een groep Japanners met camera’s voor dus we beseffen dat er iets te zien moet zijn. De kleine zeemeermin is een wereldberoemd standbeeld uit het gelijknamige sprookje. Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook niet.

img_0391

We besluiten door te lopen naar Kastellet, een vestingwerk aangelegd in de vorm van een vijfhoek. Het dient als militair terrein maar is tevens een cultuur-historisch monument, een museum en een park. We wandelen dan ook helemaal rondom.

img_0392

Inmiddels is het al later op de middag dus we lopen terug naar ons hotel. Even douchen en ontspannen. Op internet vind ik weer een hotspot om te dineren: Mother. Een hip Italiaans eettentje in de buurt Vesterbro. Omdat we wat later zijn, is de grootste drukte net voorbij en krijgen we meteen een tafel. De pizza’s en de wijn smaken heerlijk. Echt een aanrader!

img_0393

Moe maar voldaan komen we weer aan in ons hotel. Het was een leuke tweede dag in deze mooie stad!

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.