Boekreviews

REVIEW | Een fotoboek van Fotofabriek.nl

In samenwerking met Fotofabriek.nl heb ik een fotoboek gemaakt van mijn reis door Australië vorig jaar. In de reisverslagen heb je toen kunnen lezen hoe ik deze reis ervaren heb. Na de reis ben ik een hele tijd bezig geweest om alle foto’s uit te zoeken. De mooiste foto’s wilde ik bundelen in een fotoboek. Toevallig kreeg ik onlangs een berichtje of ik een fotoboek van Fotofabriek.nl wilde maken. En zie hier het resultaat.

Winnaar fotoboek test 2017

Fotofabriek.nl was voor mij in eerste instantie een onbekende op het gebied van fotoboeken. Na een beetje research op het internet kwam ik erachter dat ze vorig jaar door Radar zelfs beoordeeld zijn als beste fotoboek leverancier! De prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid van de fotoboeken zorgen voor deze mooie eerste plaats. Naast fotoboeken kun je bij Fotofabriek.nl ook terecht voor wanddecoratie, kaarten , kalender, agenda’s en nog veel meer.

Eenvoudige online editor

Met de online software kun je meteen aan de slag. Je kiest eerst een product (dit is een vierkant fotoboek van 21×21 cm, hardcover en bestaat uit 24 pagina’s). Vervolgens kun je kiezen voor bepaalde pagina indelingen. Daarna upload je de foto’s die je wilt gebruiken. En dan sleep je de foto’s naar de juiste plek. Wil je de pagina wat meer kleur geven? Kies dan voor een fleurige achtergrond. Ik heb gekozen voor een witte achtergrond, want dat vind ik het mooiste. Wel heb ik af en toe wat tekst erbij gezet.

In mijn fotoboek heb ik niet gekozen voor standaard pagina indelingen. Iets wat achteraf gezien wel gemakkelijker was geweest. Want nu kon ik vaak moeilijk bepalen of de witranden van de linker- en rechterpagina ongeveer gelijk waren (ik houd van symmetrie). Van de andere kant hoeft een zelf ontworpen fotoboek niet perfect te zijn. Het heeft op deze manier ook iets speciaals.

Goede service

Na het afronden van het fotoboek kun je online al een voorbeeld bekijken. Dit voorbeeld krijg je iets later ook in je mailbox. Mocht je dan niet tevreden zijn, dan kun je dat nog altijd aanpassen. Als je de bestelling hebt geplaatst, wordt je via e-mail op de hoogte gehouden van het bestelproces. Twee dagen na het voltooien van de bestelling, had ik het pakketje al in de brievenbus liggen. En ik ben heel blij met het resultaat.

Maak jij wel eens fotoboeken?

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.