Boekrecensies Non-fictie

BOEK | Laura Maaskant – Leef!

images2

Leef! is het verhaal van Laura Maaskant. Ze is 20 jaar en ongeneeslijk ziek. Ondanks haar ziekte staat ze positief in het leven en die positieve instelling wil ze overbrengen aan haar lezers.

Laura Maaskant is 20 jaar als ze erachter komt dat de kanker die ze op haar 15e kreeg weer terug is. Ze kiest ervoor om te genieten van de korte tijd die ze nog heeft, in plaats van behandeld te worden.

In het boek beschrijft ze haar leven vanaf haar 15e tot nu. Het hele ziekte proces komt aan bod. Na de eerste ziekte periode probeert ze haar ‘normale’ leven weer terug te krijgen. Maar ze realiseert zich dat haar leven nooit meer het zelfde zal zijn. Ze maakt toch haar VWO af en begint met een studie. Ook gaat ze op haar eigen wonen. Langzaam krabbelt ze weer op. Als ze eindelijk haar leven weer op de rails heeft, krijgt ze het slechte nieuws dat de ziekte terug is. Laura vertelt in haar boek hoe ze met dat slechte nieuws om gaat en waarom ze niet kiest voor behandeling.

Ik heb het boek vol bewondering gelezen. Dat zo’n jonge meid, die ongeneeslijk ziek is, toch zo positief kan zijn. Haar verhaal zorgt ervoor dat je gaat nadenken over je eigen leven en hoe je daarin staat. Kortom, een erg mooi en inspirerend boek.

Heeft iemand dit boek ook gelezen? Zo ja, wat vond je er van?

Liefs,
Michelle

1 thought on “BOEK | Laura Maaskant – Leef!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.