Boekrecensies Thrillers

BOEK | Loes den Hollander – Bodemloos

9200000006227462

De vierde maand van 2015 is alweer bijna voorbij en ik heb nu pas mijn tweede boek van het jaar uitgelezen. Lezen staat dus duidelijk even op een laag pitje. Toch las ik de afgelopen tijd dit boek, welke ik een aantal jaren geleden heb gekregen van mijn huisgenote.

Het verhaal gaat over Tjeerd en Lizzie van Loon en Mies van Meekeren. Ze hebben een sterke familieband. Ook delen ze een turbulent verleden, maar de tijd heeft daar rust in aangebracht. Dat verandert als Hella, hun moeder en zus, een zelfmoordpoging doet. Het verleden komt tevoorschijn in de persoon van wie iedereen zich al jaren geleden definitief heeft afgewend en ze ontdekken dat die persoon ervan overtuigd is dat er iets valt af te rekenen. Ze verzetten zich tegen zijn eisen en bundelen hun krachten. Maar hij weet wie van hen de zwakke schakel is.

Volgens mijn Goodreads app heb ik 3 maanden (!) over dit boek gedaan. Toch voelt het niet zo lang omdat ik bijna elke dag een beetje in het boek heb gelezen. Daardoor kon ik het verhaal steeds weer gemakkelijk oppakken.

Bodemloos is het zesde boek dat ik van deze Nederlandse thriller schrijfster lees. Loes den Hollander heeft een fijne schrijfstijl. Haar boeken hebben korte hoofdstukken en ze gebruikt redelijk korte zinnen. Wat ik fijn vind omdat ik vaak even voordat ik ga slapen een beetje lees. Een hoofdstuk kan ik dus altijd aflezen. Een groot minpunt is de voorspelbaarheid. Want net als in andere boeken van haar wist ik op een bepaald moment al hoe de vork in de steel zat. Het was een fijn boek voor tussendoor, maar zeker geen topper.

Heeft iemand van jullie al een boek van Loes den Hollander gelezen?

Liefs,
Michelle

1 thought on “BOEK | Loes den Hollander – Bodemloos”

  1. Hoi Michelle,

    Ik heb in het verleden enkele boeken van haar gelezen. Kun je van mij lenen. Als ik weer op het werk ben hebben we het er nog over.

    Groetjes,
    Marjo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.