Bakrecepten Recepten Tussendoortjes

Rozijnen-abrikozenkoeken

Het weekend staat weer voor de deur en er wordt zonnig lenteweer verwacht. Ik vind het heerlijk om dan in en om het huis bezig te zijn met de deur naar de tuin open waar de was buiten hangt te drogen. Als alle ‘klusjes’ gedaan zijn, duik ik daarna soms de keuken in om koekjes te bakken. En hoewel ik echt enorm van chocoladekoekjes hou, is dit recept van robuuste rozijnen-abrikozenkoeken ook zeker een favoriet. Het recept is afgeleid van een recept dat ik jaren geleden vond in een van mijn eerste boeken over bakken. Het resultaat is een heerlijke koek met gedroogd fruit, lekker bij een kop koffie of thee.

Ingrediënten (voor 8-10 grote koeken):

  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gram ongezouten roomboter, in stukjes
  • 75 gram rietsuiker
  • 100 gram rozijnen
  • 25 gram gewelde gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el melk

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Wel de rozijnen in lauwwarm water.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en wrijf de boter er met de vingers door, tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  4. Roer de suiker, de uitgelekte gewelde rozijnen en de gehakte gedroogde abrikozen erdoor.
  5. Voeg het ei en de melk toe en roer met een lepel tot een deeg.
  6. Schep 8-10 bergjes beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat voldoende tussenruimte.
  7. Bak de koeken 15-20 minuten tot ze stevig aanvoelen.

Laat het me weten als je deze lekkere rozijnen-abrikozenkoeken ook gaat bakken. Toch liever iets met chocolade maken? Maak dan deze brownies met likeur 43 eens!

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.