Recepten Salades

Frisse salade met spelt

Ik had al een tijdje een pak spelt in de voorraadkast staan. Nooit wist ik wat ik ermee moest maken. Ik eet graag couscous salade en ik dacht ineens: waarom maak ik zoiets niet gewoon met spelt? En zo geschiedde. Ik heb een aantal frisse ingrediënten toegevoegd aan de spelt en een simpele dressing erbij gemaakt. De eerste hap was een smaakexplosie en ik wist meteen dat ik deze salade met spelt vaker wilde maken. Spelt zit trouwens bomvol vitaminen en mineralen en het is heel voedzaam. Mocht je deze salade ook eens willen maken dan heb ik het recept hieronder voor je uitgewerkt.

Ingrediënten (1 grote of 2 kleine porties)

 • 75 gram spelt
 • 30 gram feta
 • 75 gram komkommer
 • 6 cherrytomaatjes
 • 25 gram peen julienne
 • 5 blaadjes verse basilicum
 • 2 el olijfolie
 • 1 el appelazijn (of gewone azijn)
 • verse peper

Bereidingswijze

 1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de spelt daarna uitlekken en afkoelen.
 2. Snijd de feta en komkommer in kleine stukjes, de cherrytomaatjes in vieren en de basilicum in kleine reepjes.
 3. Maak een dressing van de olijfolie, appelazijn en peper. Ik voeg geen zout toe omdat de feta al zout genoeg is.
 4. Meng de gekookte spelt met de gesneden groenten en de peen julienne. Schenk de dressing eroverheen en roer nogmaals goed door.
 5. Serveer de salade zoals ie is of met een snee geroosterd brood.

De salade is een dag later ook nog lekker. Ik zou hem niet veel langer bewaren want dan wordt de smaak toch wat minder. Mocht je niet van spelt houden, maak dan mijn couscous salade eens!

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.