SPORTS: Fitness Challenge update

IMG_8413

De maand november is voorbij. Tijd voor een update over mijn persoonlijke Fitness Challenge.

Het was zwaar. Niet zo zwaar als ik dacht dat het zou zijn maar het was toch best wel zwaar. Respect voor de mensen die meer dan 3 keer sporten in de week.

Ik heb twee weken lang 4 keer per weer getraind. Ik merkte dat mijn lichaam dat aan kon. In die zin dat de spierpijn me reuze meegevallen is. Wat wel op viel was dat ik meer slaap nodig had dan wanneer ik minder trainde. Normaal werd ik fit wakker na 8 uur slaap, nu was ik nog redelijk moe. Je lichaam heeft dus echt meer rust nodig als je meer sport.

De derde week had ik even een ‘break’ nodig. Het vele werken en sporten ging niet samen. Daarom heb ik 3 keer gesport in de derde week en 2 keer in de vierde week. Ook had ik een uitstapje met het werk waardoor ik een keer heb moeten afzeggen.

En dan kom ik meteen bij het volgende punt. Als je 4 keer in de week op vaste tijden sport, wordt een sociaal leven moeilijker te onderhouden. Elke avond was namelijk al volgepland en na het sporten was ik vaak moe. Daarnaast werk ik doordeweeks en in het weekend en heb ik maar één dag ‘weekend’. Ik was blij als ik die dag dan ook helemaal vrij had. En dan moet het huishouden ook niet vergeten worden.

Nu is deze periode van het jaar voor mij ook de drukste periode. Dus misschien was de timing niet zo handig. Ik denk dat 4 keer in de week sporten best te doen is, mits de tijden flexibel zijn en je niet te veel andere dingen aan je hoofd hebt.

Wat heb ik hier nu van geleerd? Je lichaam kan best veel aan (mits je goede voeding tot je neemt). Slaap is heel belangrijk. En soms is het eens goed om je grenzen te verleggen. Ik weet nu dat 4 keer in de week sporten iets te veel voor mij is dus wellicht is 3 keer in de week een mooie middenweg. Heb ik meteen een nieuw doel voor het nieuwe jaar 🙂

Liefs,
Michelle

Tagged ,

0 gedachten over “SPORTS: Fitness Challenge update

  1. […] Gezonde tussendoortjes die ideaal zijn om in porties in te vriezen: kwarkbolletjes, appel-cranberry cake en bananenbrood. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: