Reizen Stedentrip

STEDENTRIP | Washington DC

Ik ben al meerdere keren in de USA geweest maar vorig jaar was ik voor de eerste keer in Washington DC. De stad was het startpunt van onze rondreis langs de oost-kust van de USA. En ik vond het heel speciaal om alles wat ik normaal alleen op televisie of in films zag, nu in het echt te zien. In dit artikel vertel ik wat we allemaal gezien hebben in deze wereldstad.

The National Mall

The National Mall is het hele gebied tussen het Capitool en het Washington Monument. Het is een langgerekt park met tuinen, bloemen en monumenten. Het is voor iedereen toegankelijk en wat mij opviel was dat erop vrije dagen ook veel aan sport werd gedaan. Je kunt er heerlijk vertoeven op een bankje. Tussendoor zijn wij van monument naar monument gewandeld.

Het Washington Monument

Dit is toch wel het meest bekende monument van Washington DC. Je hebt vast wel eens een film gezien waarin het Washington Monument te zien was. De eerste foto van dit artikel is een foto van dit monument genomen vanuit het Lincoln Memorial. En aan de hoeveelheid mensen te zien, waren we niet de enige die het uitzicht mooi vonden.

Het Witte Huis

Naar Washington DC gaan zonder een bezoek te brengen aan het Witte Huis kan natuurlijk niet. Het Witte Huis was dan ook de eerste plek waar we zijn gaan kijken toen we met de metro aankwamen in het centrum van Washington. Maar…het viel een beetje tegen. Je kunt niet dichtbij komen (de foto hieronder is mega ingezoomd) doordat het hele gebied eromheen is afgezet met meerdere hekwerken. Als er niet superveel toeristen stonden te kijken, had ik niet geweten dat er het Witte Huis lag.

Washington DC - Het Witte Huis

Het Capitool

Hier zit de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. Het Capitool wordt symbolisch gescheiden van het Witte Huis door The National Mall. Een erg mooi gebouw om te zien.

Washington DC - Het Capitool

National Air and Space Museum

De musea in Washington DC zijn bijna allemaal gratis en er is voor ieder wat wils. Wij zijn naar het National Air and Space Museum geweest omdat manlief dat graag wilde. In dit museum vind je ’s werelds grootste collectie vlieg- en ruimtevaartuigen uit het verleden. Ik vond het ook wel interessant maar na een paar uur vliegtuigen kijken had ik het wel weer gezien.

Washington DC - National Air and Space Museum

Het Lincoln Memorial

Dit monument ligt niet aan The National Mall maar wel vlakbij, in het verlengde van het Washington Monument. Het is een gedenkteken aan de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Het afgebeelde figuur in het monument is in totaal 8,8 meter hoog. Bovenaan de trap kun je hele mooie foto’s maken van het Washington Monument.

Washington DC - Lincoln Memorial
Washington DC - Lincoln Memorial

Arlington National Cemetery

Mocht je ooit een keer in Washington zijn, breng dan zeker een bezoek aan deze begraafplaats. Het is een militaire begraafplaats met zo’n 400.000 graven waar naast militairen ook bekende Amerikaanse presidenten, astronauten en politici begraven liggen. Je kunt bijvoorbeeld het graf van J.F. Kennedy bezoeken. Maar echt bijzonder is het graf van ‘de Onbekende Soldaat’. Het graf is van een soldaat die is gesneuveld in de Eerste Wereldoorlog en begraven in 1921. Het graf wordt dagelijks het hele jaar door bewaakt en de wisseling van de wacht is indrukwekkend om te zien. Ik heb geen foto’s want het maken van foto’s werd niet op prijs gesteld (heel begrijpelijk natuurlijk).

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen in Washington DC. Wij hadden maar twee volle dagen en dus was de tijd beperkt. Ben jij al eens in Washington DC geweest of zou je er heen willen?

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.