Reizen

Waarom op vakantie gaan zo fijn is…

Waarom op vakantie gaan zo fijn is

Deze zomer ga ik helaas niet meer op vakantie. Ik ben in het voorjaar naar Sicilië geweest en wellicht maak ik in september nog een kleine trip naar het buitenland. Maar toen ik in mei in Sicilië was, bedacht ik waarom ik het zo fijn vind om op vakantie te gaan…

  • Je bent even weg van het dagelijkse leven. Niet dat mijn dagelijkse leven zo verkeerd is. Integendeel. Maar een break af en toe zorgt weer voor nieuwe energie.
  • Je kunt andere landen en culturen bewonderen. Ik ben altijd al een reiziger geweest. Hoewel ik ook graag thuis ben, ben ik van kleins af aan al nieuwsgierig geweest naar andere landen en culturen. Er is zoveel te zien in de wereld. Dat zou ik voor geen goud willen missen.
  • Je kunt genieten van het buitenlandse eten. Ik ben altijd in voor het uitproberen van eten in andere landen. En meestal bevalt me dat ook erg goed (met uitzondering van China tot nu toe, hoewel ik denk dat je daar zeker ook lekker kunt eten. Ik was helaas afhankelijk van anderen en had dus beperkte keuzemogelijkheden).
  • Je maakt nieuwe herinneringen. Ik heb al aardig wat gereisd en ik denk regelmatig terug aan deze mooie reizen. Ze blijven me altijd bij en de herinneringen geven me steeds weer een heel fijn gevoel.
  • Beseffen dat het thuis ook heel fijn is. Precies dit realiseer ik me steeds weer als ik op reis ben. Hoewel ik dit gewoon al weet, wordt het op vakantie vaak nog benadrukt. Een heerlijk gevoel is dat.
  • Je komt tot rust. Ik hou niet van ‘niks-doen-en-de-hele-dag-op-het-strand-liggen-vakanties’ maar ondanks dat kom ik wel altijd tot rust. En dan bedoel ik vooral dat alles in mijn hoofd tot rust komt. Dat duurt meestal wel een aantal dagen.
  • Je kunt nieuwe inspiratie opdoen. Door afstand te nemen van het dagelijks leven en de dagelijkse omgeving komt er ruimte voor nieuwe inspiratie. Tenminste, dat is bij mij altijd het geval. Tussen het cultuur snuiven, pizza eten en hiken door krijg ik dan nieuwe ideeën die ik thuis meteen wil oppakken. Om ze niet te vergeten heb ik altijd een notitieboekje bij de hand om al die gedachten op te schrijven.

Waarom vinden jullie het fijn om op vakantie te gaan?

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.