Reizen Stedentrip

3x New York City

IMG_0019

Een nieuw jaar betekent nieuwe plannen maken om te reizen. Maar niet zonder terug te denken aan de reizen die ik al gemaakt heb. Mijn liefde voor de USA kan niemand ontgaan zijn. En dan met name voor de stad New York. Ik ben er tot nu toe drie keer geweest…

2007

Mijn eerste ontmoeting met New York was in augustus 2007. Het was heel warm, meer dan 30 graden. En in een stad voelt dat dan nog warmer aan. Samen met een vriendin heb ik een week lang de toerist uitgehangen in the city that never sleeps. Ik genoot van de lampjes op Times Square en ik keek steeds omhoog naar de wolkenkrabbers (de hoogte blijft me steeds weer verbazen). Alle must sees heb ik in een week tijd gezien. Maar ik wist dat ik graag nog eens terug wilde…

IMG_1346
On top of the Empire State Building (2007)

2011

In april 2011 bracht ik mijn tweede bezoek aan New York. Dit keer met mijn toenmalige vriend. Hoewel het in april voorjaar is, was het ontzettend koud in New York. Inmiddels wist ik een beetje de weg en ik merkte dat ik me thuis begon te voelen. Het hotel midden op Times Square was een minder goede keuze. Hoewel het erg luxe was (met een heerlijk bed en heel veel ruimte) was het een ramp om in en uit het hotel te komen door de drukte. Ik heb mijn toenmalige vriend de hele stad laten zien, maar wel op ons gemak. En een mooi extraatje: ik heb Robert Pattinson in levende lijve gezien tijdens de première van de film Water for Elephants!

IMG_0326
At Times Square (2011)

2013

Mijn laatste bezoek aan New York (vooralsnog :p) was in oktober 2013 met mijn beste vriendin en reismaatje. De temperatuur toen was heerlijk, niet te warm en niet te koud. Ook het hotel was het beste hotel (Herald Square Hotel) waar ik tot nu toe verbleven was. Van te voren maakte ik een planning wat ik mijn vriendin wilde laten zien van de stad en welke (voor mij) nieuwe dingen we zouden gaan ondernemen. We fietsten als echte Nederlanders een middagje door Central Park, dronken chocolade martini’s bij wijnbar Ayza, snoven cultuur op bij MoMa en het Museum of National History en we kregen kippenvel bij het recent geopende 9/11 Memorial. Een citytrip vol mooie herinneringen…

IMG_3571
On top of the Empire State Building (2013)
3x een cupcake eten bij de Magnolia Bakery

…en ik hoop dat er nog vele New York Citytrips mogen volgen 🙂

Zijn jullie al eens in the Big Apple geweest?

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.