tiramisu licor 43
Desserts Recepten

Tiramisu met Licor 43

Bij de zomer hoort voor mij een zomers drankje. En mijn favoriete zomerse drankje is Licor 43. Ik drink het het liefst puur met veel ijs. Maar Licor 43 Spritz is ook erg lekker. Deze zomer moet ik alle alcoholische drankjes helaas overslaan (want: zwanger). Maar voordat ik zwanger was maakte ik dit heerlijke dessert met mijn favoriete zomerse drankje: tiramisu met Licor 43. Het recept vond ik destijds op de website van Licor 43. Inmiddels staat het recept er niet meer op maar gelukkig heb ik het recept opgeschreven in mijn receptenboek. En omdat het zo’n lekker dessert is deel ik het graag met jullie.

Ingrediënten tiramisu

 • 175 gram mascarpone
 • 100 gram lange vingers
 • 75 gram suiker
 • 1,25 dl slagroom
 • 0,4 dl Licor 43
 • 0,4 dl sinaasappelsap (vers)
 • Rasp van 1 sinaasappel
 • Eventueel cacao, poedersuiker en extra sinaasappel ter decoratie

Bereidingswijze tiramisu

 1. Klop de slagroom samen met de suiker en de mascarpone stijf.
 2. Meng de sinaasappelrasp erdoorheen.
 3. Meng het sinaasappelsap samen met de Licor 43. 
 4. Verdeel de helft van de lange vingers over een schaal. Besprenkel de lange vingers vervolgens met de helft van het sinaasappel-mengsel en doe daarna met een lepel de helft van het mascarpone-mengsel erop. Smeer glad met de achterkant van de lepel.
 5. Herhaal dit door een nieuwe laag lange vingers erop te leggen en daarna weer het sinaasappel-mengsel en het mascarpone-mengsel erover te verdelen.
 6. Zet de tiramisu nu minimaal drie uur in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.
 7. Voor het serveren bestrooi je de tiramisu met cacaopoeder. Ter decoratie kun je zoals ik heb gedaan lijntjes maken van poedersuiker. Knip hiervoor een vel bakpapier in stroken en leg deze voorzichtig op de cacaolaag. Strooi de poedersuiker eroverheen en pak de stroken daarna voorzichtig weer weg. Maak het dessert af met verse sinaasappelplakjes en een paar lange vingers.

Dit dessert is heerlijk op een zomerse avond. Ik zou er ook een glaasje Licor 43 bij nemen. Maar voor mij wordt dat volgende zomer pas weer ;-). Kies je liever een dessert zonder alcohol? Probeer dan eens de citroen ricotta taart.

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.