Persoonlijk

Vaarwel verstandskiezen

Ik heb al mijn hele leven een goed gebit. Mijn tanden stonden vroeger wel wat scheef en een beugel heeft alles weer rechtgezet. Maar ik had nooit gaatjes. En mijn jaarlijkse bezoekjes aan de tandarts duurden niet langer dan 5 minuten (waarvan ik er drie in de wachtkamer moest doorbrengen). Tot de dag van vandaag…

Met pensioen

Vorig jaar is mijn oude tandarts met pensioen gegaan. Daardoor werd ik overgeheveld naar een andere tandartspraktijk in de buurt. In het najaar ben ik daar op controle geweest. Voor het eerst in mijn leven was ik zenuwachtig om naar de tandarts te gaan. En deze zenuwen bleken terecht te zijn. Er werden foto’s van mijn gebit gemaakt omdat dit al acht jaar (!) niet was gebeurd. Door deze foto’s kwam mijn nieuwe tandarts erachter dat er in twee van de vier verstandskiezen gaatjes zitten. Ook al had ik er geen last van, die verstandskiezen moeten er uit.

Ik was verbaasd. En in shock. Had ik toch niet zo’n goed gebit als ik jaren had gedacht? Volgens de tandarts zag mijn gebit er nog steeds pico bello uit. Maar het schoonhouden van de verstandskiezen is gewoon erg moeilijk. En beter nu de kiezen eruit dan dat ik er last van ga krijgen.

Vaarwel

Vanmiddag is het dus zover. Twee van mijn verstandskiezen worden getrokken. De andere twee mogen er over drie weken uit. En als alles genezen is mag ik nog een keertje terug voor een vulling en gebitsreiniging. Eerlijk is eerlijk, ik ben best wel een beetje bang. Ik weet namelijk niet wat me te wachten staat. Dus, wish me luck.

Heeft iemand nog tips voor me voor als het erop zit?

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.