Leuk om te lezen Voedingsdagboeken

VOEDINGSDAGBOEK AUSTRALIË 2017

Het is al een tijdje geleden dat ik een voedingsdagboek deelde. Normaal deel ik aan het begin van een nieuwe maand de food foto’s van de maand ervoor. Maar begin juni was ik nog in Australië en het internet was niet optimaal daar. Inmiddels is het zelfs al juli. Nu dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om te laten zien wat ik tijdens mijn reis door Australië zoal heb gegeten. Ik ben uiteraard uit eten geweest maar we hebben ook vaak gewoon gekookt in de camper. De kwaliteit van de foto’s is helaas wat minder omdat het tijdens het avondeten vaak al donker was en ik alleen een paar lampen in de camper had.

Vliegtuigvoer bij Emirates. Best goed te doen.

Onze eerste avond in Melbourne eten we midden in de nacht pizza. Ik heb voor een pizza met champignons gekozen.

Als ik deze foto zie, krijg ik zo’n trek. Zuurdesembrood met avocado en feta bij Pickett’s Deli in Melbourne. Ziet er heerlijk uit toch?

Deze vegetarische burger van paddenstoelen was erg lekker. De frietjes waren helaas super zout.

Een avondmaaltijd klaargemaakt in de keuken van de camper. Het is witte rijst met een soort van Chicken Tonight waar ik rode paprika en wortel aan heb toegevoegd. Met een glas rode wijn erbij.

Weer een rode wijn. Dit was tijdens het familie weekend toen we aan het vissen waren. Ik heb vrij weinig foto’s gemaakt dat weekend en ik heb ook geen foto’s van mijn maaltijden. We waren altijd met anderen samen en ik vond het niet gepast om steeds mijn fototoestel of telefoon tevoorschijn te halen. Met het ontbijt hebben we onder andere toast met eieren gegeten, broodjes aten we tijdens de lunch en ’s avonds at ik meestal salade, warme groenten en brood of aardappels.

Dit was een soort van blueberry scone. Heel zoet maar wel lekker!

Geroosterd brood met een omelet erop als ontbijt. Iets wat ik thuis ook vaak eet.

Wokgroenten met chilisaus en witte rijst.

In een Italiaans restaurant in Rockdale (buitenwijk van Sydney) eten we deze heerlijke pizza’s (de mijn is wederom met champignons)…

…en als toetje delen we deze crème brûlée.

Ontzettend dure drankjes met een ontzettend mooi uitzicht op het terras bij het Opera House in Sydney.

Weer een vegetarische burger. Deze at ik toen we met een collega van mijn vriend zijn gaan eten bij de Glenmore rooftop bar.

Toast met frambozenjam in de camper.

Soms heb ik yoghurt gegeten. Met een appel in blokjes en vruchtenmuesli.

Pasta met veel groente, tomatensaus en veel kaas :p

Normaal ben ik #teamsnickers maar deze salted caramel Mars kon ik niet laten liggen. I love salted caramel!

Wederom wokgroenten met chilisaus en witte rijst.

Ook in Coffs Harbour gingen we uit eten bij L’Attitude 30 en deze Fish & Chips waren echt heerlijk.

Het is op de foto niet goed te zien maar dit was een combinatie van pinda’s, chocolade, salted caramel en ijs. Mijn vriend en ik hebben hier samen van gesmuld. We zijn van mening dat dit het aller lekkerste toetje tijdens de hele reis was.

Peanut butter and jelly sandwiches.

Kiwi’s! Volgens mij is dit de enige foto van fruit. We hebben echter elke dag zeker twee stuks fruit per persoon gegeten (appels, bananen, sinaasappels, aardbeien en watermeloen).

Voor de verandering eens een groente curry gemaakt. Maar wel weer met witte rijst.

In Byron Bay dronk ik een lekkere Mojito…

…en daarna deelden mijn vriend en ik deze Sticky Toffee Pudding. Ook erg lekker! Oh ja, ook hier weer een saus van salted caramel.

Ook in Byron Bay heb ik de Fish & Chips uitgeprobeerd. Deze was niet verkeerd, maar die in Coffs Harbour was lekkerder.

Weer twee nieuwe desserts om uit te proberen (halverwege hebben we van bord geruild). Volgens mij was het cheesecake met rood fruit (onder) en brownie cake met mascarpone en vanille ijs (boven).

Op de laatste dag maakte ik een pasta salade van alle kliekjes om mee te nemen als lunch onderweg naar het vliegveld. Maar ik had natuurlijk veel te veel dus op het vliegveld heb ik alsnog de helft weg kunnen gooien (mag helaas niet mee het vliegtuig in). Het was wel lekker trouwens.

Ons laatste ontbijt in Australië: omelet met geroosterd brood, salade en verse sinaasappelsap.

Op het vliegveld aten we ’s avonds deze best wel lekkere vegetarische pad thai.

Om het af te leren en onze vakantie echt af te sluiten deelden we (ook op het vliegveld) een stuk chocoladetaart met ontelbaar veel kcal.

Met al deze foto’s lijkt het alsof we alleen maar gegeten hebben :p. En je ziet, koken in een camper is goed te doen. De maaltijden zijn wel iets simpeler omdat je nu eenmaal minder producten en spullen tot je beschikking hebt. 

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.