Leuk om te lezen Voedingsdagboeken

VOEDINGSDAGBOEK FEBRUARI 2017

Het heeft even geduurd maar het is weer voedingsdagboek tijd! Net zoals het vorige voedingsdagboek krijg je nu weer allemaal foto’s van mijn eten van afgelopen maand te zien. Enjoy!

Een spicy bean burger van Vivera op een speltbol met ijsbergsla, avocado, augurk en ketchup.

Spinazie pasta en tomatensaus met groenten en rundergehakt. En 30+ kaas! Het recept van de tomatensaus komt woensdag online.

Quesadillas. Zo lekker! Deze variant is met kipfilet, groenten en 30+ kaas.

Uit lunchen bij Brasserie Bracke in Heerlen. Ik had deze heerlijke courgette soep.

Dit is een salade met gerookte kip, mango, komkommer, avocado en een dressing op basis van chilisaus.

Weer een lekker ouderwets kommetje havermout pap (met blauwe bessen en banaan). Daarbij een kop sterrenmunt thee.

Het recept van deze fruitige witlof salade vind je hier.

Weer een witlof gerecht. Maar nu uit de oven met ham, kaas, ei en peterselie.

Dit is een restje chili met ijsbergsla, pita broodjes en een zelfgemaakt yoghurt sausje.

Lunch op het werk! Brood met Yofresh, plakjes tomaat en gekookte eitjes.

Sushi kon natuurlijk niet ontbreken in dit voedingsdagboek. Ik eet niet meer zo vaak sushi, maar daardoor geniet ik er meer van.

Dit was een heerlijk en stevig zaterdags ontbijt. Geroosterd brood met avocado en gebakken eitjes. Daarbij een kop thee en een sapje van sinaasappelsap en aardbeien.

Ook lekker: geroosterd brood met Hüttenkäse, verse aardbeien en peper.

Met een vriendin ging ik lunchen bij Bistro C’est Ca in Valkenburg. Daar at ik deze flammkuchen met tomaat, mozzarella en knoflookbasilicumdressing. Een aanrader!

Deze zelfgemaakte versie loempia’s zijn niet voor herhaling vatbaar. Ik wilde al langere tijd zelf verse loempia’s maken. Dit is het resultaat maar het smaakte niet zoals ik had gehoopt dat het zou smaken. Op het Foodtruck Festival in Maastricht vorig jaar heb ik wel lekkere verse loempia’s gegeten. Misschien als ik echt een lekker recept vind, dat ik me er nog eens aan waag.

Healthy smoothie in the making. Er zit wortel, mango en banaan in.

Een vivera groenteburger met erwten, spruiten, spekjes en gebakken aardappelen (uit de oven met rozemarijn). Simpel maar lekker.

Een iets minder gezond quesadilla. Met salami, paprika, rucola en 30+ kaas.

Dit vind ik zo lekker: falafel. En dan het liefst zoals hier met een berg salade.

Een kabeljauw burger met gebakken aardappelen en broccoli (en een beetje kaas).

Na lange tijd stond ik weer eens in de keuken om te bakken. Ik maakte bananenbrood. Het recept vind je hier.

En als laatste weer dezelfde tomatensaus als op de tweede foto. Maar dan met macaroni. Beetje overbelicht want de foto is ’s avonds gemaakt.

Ik hoop dat je weer hebt genoten van al mijn food foto’s.

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.