Leuk om te lezen Voedingsdagboeken

VOEDINGSDAGBOEK MAART 2017

Ik zit volop in de Vegan Challenge maar een voedingsdagboek van vorige maand kon niet ontbreken. Nu ik deze foto’s zie krijg ik wel een beetje trek in iets niet-veganistisch (chocolade, kaas en vooral SUSHI).

Laten we beginnen met een kom zelfgemaakte vegetarisch erwtensoep. Van soep maar ik altijd grote porties zodat ik wat kan invriezen. Hier at ik dus een kliekje. Het recept vind je hier.

Hier iets wat ik deze maand ook gewoon mag eten, toast met pindakaas en plakjes banaan.

Deze chips met extra eiwitten van de Body & Fitshop was erg lekker!

Courgetti in de maak. Ik heb blijkbaar geen foto gemaakt van het eindresultaat. Meestal maak ik het met een saus van magere kookroom, groene pesto en kip.

Een simpele doordeweekse avondmaaltijd. Rijst met kip, groente, komkommer en kroepoek.

Sushi! Do I need to say more?

In maart probeerde ik alvast deze makkelijke vegan linzen curry uit. Ik hou echt van dit soort gerechten. En het was heerlijk!

Op een zaterdag gingen mijn vriend en ik spontaan lunchen bij de Geulemermolen. Deze salade met geitenkaas was erg lekker.

Voor velen zal dit er niet echt smakelijk uit zien. Maar het is iets wat ik regelmatig eet en erg lekker vind. Havermoutpap met banaan en kaneel.

Weer een vegetarisch gerecht. Noodels met groenten en vegetarische balletjes van Vivera.

Daar is ie weer: yoghurt met stukjes appel en muesli.

Hoppa, even drie foto’s tegelijk. Ze waren namelijk van dezelfde avond (oeps…). We zijn gaan wokken en dan eet je heel gemakkelijk veel te veel. Ik koos wel bewust voor twee rondes met veel groenten en mager vlees (kip en bief) maar toch kon ik de rijst met pindasaus en mini loempia’s niet weerstaan.

Gebakken aardappeltjes, sperziebonen en een groenteburger gaan er ook goed in.

Dit was een lunch op het werk. Brood met kaas en tomaat. Oh wat mis ik kaas op dit moment…

En ook al was het nog best koud in maart, een ijsje (zeg gerust IJS) lustte ik wel. Dit vanille ijs met Amarena kersen is mijn favoriet.

Dit is havermoutpap met stukjes appel en kaneel. Als ik geen bananen in huis heb gebruik ik appel.

Daar is ie weer, maar dan op een rijstwafel als grote snack…

Deze schattige mini chocolade reep van Johnny Doodle met fudge en brownie was echt goddelijk! Ik kreeg hem gratis bij een doos tampons (goh, hoe toevallig :-p).

Weer rijst met heel veel groentjes.

Oeh, deze kipburger zou ik nu ook wel lusten.

Spontaan uit eten met mijn vriend! Je ziet het misschien niet goed op de foto maar het zijn tapas. Het was erg lekker.

Ik ben vorige maand ook de keuken ingedoken om weer eens ouderwets koekjes te bakken. Deze Rozijnen-abrikozenkoeken waren zeer geslaagd.

Havermoutpap aan het maken. Zo ziet het nog niet uit alsof het al eens gegeten is 😉

En de laatste foto van dit voedingsdagboek: Gado Gado met kleefrijst. Erg lekker en simpel.

Zoals je weet staat april in het teken van de Vegan Challenge. Zoals altijd maak ik weer foto’s van mijn maaltijden. In het volgende voedingsdagboek zul je zien wat ik allemaal eet nu ik plantaardig eetpatroon volg.

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.