Leuk om te lezen Voedingsdagboeken

VOEDINGSDAGBOEK SEPTEMBER 2017

Een maand met veel etentjes buiten de deur en een weekje Mallorca. Let’s go!

Gebakken aardappeltjes, een goed gevulde salade en een vegetarische hamburger (volgens mij van het merk Garden Gourmet).

Deze nieuwe smaak van Tony Chocolonely kreeg ik cadeau van een vriendin. Hij was heerlijk en is dan ook helemaal op :p

Een tosti gemaakt van een wrap met tomaat, rucola, kruiden en 30+ kaas. Zo lekker!

Geen voedingsdagboek zonder sushi. Samen met een vriendin ben ik sushi gaan afhalen. Daarna lekker thuis gesmuld met een filmpje aan op de bank. Ik had wel echt veel te veel besteld dus ik heb een dag later nog ervan kunnen eten.

Na een dagje Efteling zijn we gezellig gaan uit eten bij Eetcafé Mareveld in Schimmert. Lekker maar niet heel speciaal.

Roggebrood met geprakte avocado, verse spinazie en spiegeleieren. Heerlijk!

Met vrienden gaan uit eten bij de Griek. Ik bestelde Griekse tapas, geheel vegetarisch.

Ik vergeet altijd dat pasta salade ideaal is om mee te nemen naar mijn werk. Erg lekker met tonijn, paprika, tomaatjes, kikkererwten en rucola.

Ik bakte deze ‘gezonde’ brownies. Het recept vind je hier.

Bij de Oude Pastorie in Beek at ik deze salade met geitenkaas. Een aanrader!

Ontbijten in het weekend met volkoren boterhammen, Yofresh en een roerei met tomaat.

Weer een etentje buiten de deur…en wederom tapas. Deze keer de Spaanse variant.

Een heerlijk bruin broodje met een groenteomelet.

En toen waren we in Mallorca. We konden elke dag ontbijten en dineren in het hotel. Ik at bij het ontbijt meestal boterhammen of een broodje met kaas en ei erbij. Heel simpel maar wel lekker.

We vonden een erg leuk lunch tentje in de buurt van het hotel. Voor dit broodje tonijn (met schaaltje olijven) en een halve liter spa rood betaald ik in totaal 5 euro. Niet duur en erg lekker.

Diner in het hotel: salade, rauwkost en frietjes met mayo.

Weer een lunch in ons favoriete tentje. Ciabatta met tomaat, mozzarella en verse pesto.

We aten ook twee keer in het centrum van Cala Millor. Geen vakantie zonder pizza dus ook hier aten we pizza. Ik natuurlijk met champignons erop 🙂

De vitaminen mogen natuurlijk niet ontbreken. Hier een sapje van wortel, gember en sinaasappel.

Tja, wat kan ik zeggen. Ik ben gewoon dol op frietjes.

Een iets minder gezond broodje. Het is stokbrood met tonijn en tomaat, overbakken met kaas.

Deze plakjes tomaat (met veel knoflook) waren overheerlijk.  En de frietjes ook :p

Zoals je ziet was het niet zo’n gezonde maand. Ik heb genoten en dat is het belangrijkste. Eenmaal thuis ben ik weer wat gezonder gaan eten. Maar dat zie je in het volgende voedingsdagboek.

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.