Leuk om te lezen Recepten Tussendoortjes

Zelf speculaasbrokken maken | BLOGMAS #4

Wie houdt er nu niet van speculaas? Vroeger doopte ik die lekkere dikke speculaasbrokken in de melk (zo lekker!). Omdat het morgenavond pakjesavond is, leek het me leuk om eens zelf speculaasbrokken te maken. Ik ging op zoek naar een recept en kwam dit recept tegen van Laura’s Bakery. Het lijkt gemakkelijk en dat is het ook! En veel lekkerder dan kant-en-klaar speculaasbrokken uit de supermarkt. Daarbij gaat je huis er ook heerlijk van ruiken 🙂

Ingrediënten:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 5 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 125 gram koude harde boter
  • 7-8 el melk
  • ei + melk voor het bestrijken
  • halve amandelen ter garnering (ik heb amandelschaafsel gebruikt)

Bereidingswijze:

  1. Meng zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout door elkaar.
  2. Voeg de boter en melk toe en kneed tot een stevige bal deeg. Begin met 7 eetlepels melk, mocht het deeg te stug blijken kun je een extra eetlepel melk toevoegen. Je kunt het deeg gelijk verwerken maar het wordt lekkerder als je het in de koelkast laat rusten, het liefst een hele nacht. De smaak wordt er alleen maar beter van!
  3. Rol het deeg uit, maak het niet te dun.
  4. Kluts een eitje en verslap dit met een beetje melk. Dit geeft een mooie glans en voorkomt dat er vellen op het speculaas komen, dat gebeurt wel als je met alleen ei afsmeert.
  5. Smeer het speculaas in met het ei-mengsel.
  6. Garneer je speculaas met de amandelen in een patroon naar wens en smeer dan nogmaals een laagje ei op het speculaas.
  7. Bak het speculaas gaar in 30 minuten op 170 graden. Laat daarna afkoelen en breek in stukken.

Heerlijk bij een kop koffie of thee. Enjoy!

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.