Italië Reisverslagen Reizen Zonvakanties

ZOMERVAKANTIE | Italië 2019 (deel 2)

Na het eerste deel van het reisverslag van onze zomervakantie, volgt vandaag het tweede deel. We hebben het iets rustiger aan gedaan; minder uitjes en meer relaxen en zwemmen op de camping. Dit had vooral te maken met het feit dat Linn in haar zevende sprongetje terecht kwam. Maar ook wij hadden zin om even helemaal niks te doen. Als Linn sliep pakte ik er meestal een boek bij. Ook dat is vakantie. Lees je mee?

La Rocca di Garda

Ik ben al heel vaak aan het Gardameer op vakantie geweest, maar nooit eerder bezocht ik ‘La Rocca’. Na een pittige klim (gelukkig hadden we wandelschoenen meegenomen) konden we genieten van een onwijs mooi uitzicht. Linn keek haar ogen uit in de rugzak. Mocht je hier ook eens komen dan is ‘La Rocca’ zeker de moeite waard om te beklimmen.

Sirmione

Een boottocht kon natuurlijk niet ontbreken tijdens onze vakantie aan het Gardameer. We kozen ervoor om naar het plaatsje Sirmione te gaan. Dit is een schiereiland gelegen aan de zuidkant van het Gardameer. Het is er heel toeristisch en het staat bekend om de vele ijssalons (in één straat). Een ijsje moest dan ook gegeten worden. Verder hebben we vooral gewandeld door het prachtige centrum. Op een bepaald moment kreeg Linn het op haar heupen en zijn we met een krijsende baby met de boot weer teruggegaan naar Bardolino (ook dat is vakantie (met een baby)).

Luieren en genieten

We hebben volop genoten toen we eenmaal ons ritme gevonden hadden. Naast alle uitjes die we ondernomen hebben, zijn we elke dag langs het meer gelopen. En lekker eten en drinken mocht ook niet ontbreken op vakantie, dus tussen de slaapjes van Linn door zijn we regelmatig ergens op het terras gaan zitten.

Ook de terugreis verliep goed. We hebben een overnachting gehad in een hotel vlakbij Memmingen. Een dag later aan het eind van de middag waren we alweer thuis. Onze eerste vakantie met Linn was leuk maar wel even wennen. Een volgende keer weten we in ieder geval al wat we kunnen verwachten. Waar ben jij deze zomer op vakantie geweest?

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.