Persoonlijk

ZWANGER | Mijn ervaringen tijdens het derde trimester

Inmiddels ben ik bevallen van een prachtige dochter. Daarover later meer. Ik schreef al eerder artikelen over mijn ervaringen tijdens het eerste en tweede trimester van mijn zwangerschap. Het derde trimester mag niet in dat rijtje ontbreken. Waarom ik dit allemaal deel? Zelf heb ik tijdens mijn zwangerschap veel gelezen over de ervaringen van anderen. Hier heb ik veel aan gehad. Je voelt je minder ‘alleen’ en veel kwaaltjes worden verklaard. Hierbij dus mijn ervaringen tijdens het laatste trimester van mijn zwangerschap.

Week 27 t/m 31

Met bijna 27 weken op de teller, stappen mijn vriend en ik in het huwelijksbootje. Ik voel me nog redelijk goed en fit. Ik ben dus blij dat we niet later in de zwangerschap trouwen. De bruiloft verloopt precies zoals we wilden en het is een dag om nooit te vergeten. Waar ik in deze periode last van heb is maagzuur. De kleine ligt tegen mijn maag en slokdarm aan. Dit is soms erg vervelend. Gelukkig heb ik er niet elke dag last van.

Week 32 t/m 36

Vanaf week 32 begint de rugpijn, het bekende zwangerschapskwaaltje. De kleine ligt op dat moment met de romp aan de rechterkant van mijn buik. Hij of zij drukt daar tegen mijn ribben wat erg veel pijn doet. Maar ook mijn rug doet hierdoor flink pijn. Alleen liggen helpt. De dagen zittend op kantoor doorbrengen zijn dan ook erg zwaar. Daarnaast krijg ik pijn in mijn onderrug als ik veel loop of sta. Om de pijn te verlichten ben ik wekelijks bij de fysio geweest. Ze kunnen me helaas niet behandelen zoals ze normaal zouden doen want ik kan niet op mijn buik liggen en mijn rugspieren zijn ‘verweekt’. Maar het helpt wel gedeeltelijk.

Ik ben enorm blij als het zwangerschapsverlof begint met 36 weken zwangerschap. Zoals veel zwangere vrouwen ben ik snel moe. Daarom wordt het middagslaapje een dagelijks ritueel tijdens mijn verlof. Veel vrouwen slapen ’s nachts minder goed. Hier heb ik gelukkig geen problemen mee. Ik merk wel dat ik heel licht slaap.

Week 37 t/m 39

Het vocht vasthouden begint al met 30 weken. Maar vanaf week 37 lijk ik helemaal opgeblazen. Mijn voeten, handen en gezicht zitten vol vocht. De meest los zittende schoenen zitten nu extreem strak. Mijn trouwring en verlovingsring draag ik al weken niet meer. En door het vocht in mijn handen heb ik zowel ’s nachts als overdag steeds last van tintelingen en gevoelloze vingers. Heel erg vervelend. Deze laatste loodjes wegen bij mij ook echt het zwaarst.

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.