Persoonlijk

5 jaar bloggen | Van hobby naar onderneming

Ja, je leest het goed. Ik ben voor mezelf begonnen. Al eerder dit jaar schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel maar vanaf vandaag ben ik echt ‘live’. Ik vertel je in dit artikel hoe dit zo gekomen is.

Een nieuwe uitdaging

Vorig jaar kreeg ik ineens een onderbuikgevoel. Lange tijd wist ik niet wat het betekende. Totdat ik met zwangerschapsverlof ging en ik tijd had om na te denken. Na verloop van tijd kregen mijn gedachten en ideeën steeds meer vorm. En uiteindelijk wist ik het! Ik wil mijn eigen onderneming starten.

Maar wat ga ik dan doen? Dat zal ik je vertellen. Bloggen is al jaren mijn hobby. Dit zal ook niet veranderen. Ik zal waarschijnlijk vaker een samenwerking aangaan, simpelweg omdat ik meer verzoeken hiervoor krijg. Ik doe dit wel alleen als de samenwerking in lijn ligt met de onderwerpen waar ik over blog. Tijdens mijn zwangerschapsverlof begon mijn passie voor schrijven en taal steeds meer te kriebelen. Tegelijkertijd kwam ik op Instagram een post tegen waarin schrijfster en redacteur Chinouk Thijssen vertelde dat ze een nieuwe ronde ging starten van de basiscursus om tekstcorrector te worden. Ik voelde meteen dat dit helemaal in mijn straatje paste. En dat dit precies was waar ik naar op zoek was. Ik schreef me in en 1 april (geen grap) kon ik al beginnen.

Wat doet een tekstcorrector?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig uit te leggen: een tekstcorrector controleert en corrigeert teksten. Daarbij wordt gelet op spel-, stijl- en grammaticafouten. Dit kan een tekst voor een bedrijf zijn, maar een opdracht kan ook bestaan uit een volledig manuscript. Naast het freelance teksten corrigeren ga ik schrijven. Ik heb ideeën voor twee verhalen en mijn droom is om een boek te schrijven.

Het ‘live’ gaan van mijn nieuwe website valt toevallig in dezelfde maand als mijn blogverjaardag. Ik blog nu namelijk al 5 jaar! Hoe leuk is dat! Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn nieuwe website? Breng dat snel een bezoek aan michelleschrijft.nl. Je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram. Zie ik je daar?

Liefs, Michelle

4 thoughts on “5 jaar bloggen | Van hobby naar onderneming”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.