8x wat te doen in december | BLOGMAS #3

December vind ik de gezelligste maand van het jaar. En er zijn veel mogelijkheden om te genieten van alles wat deze maand met zich mee brengt. Dit zijn de dingen die ik doe in de decembermaand:

  1. Breng een bezoek aan een kerstmarkt – Een bezoek aan een kerstmarkt geeft mij altijd het ultieme kerstgevoel. Nu woon ik in (Kerststad) Valkenburg en ligt de kerstmarkt op een kwartiertje lopen. Maar kijk eens op internet waar kerstmarkten te vinden zijn. Of ga – als het niet te ver is – voor een weihnachsmarkt naar Düsseldorf, Aachen of Köln.
  2. Maak een winterse wandeling – Ik vind het zo fijn om op een koude (maar droge) winterdag een lange(re) wandeling te maken. Wel lekker warm aangekleed natuurlijk. En onderweg even stoppen om een warme kop thee te drinken of soep te eten. Het is ook altijd weer fijn om daarna thuis te komen in een warm huis.
  3. Lees een boek – Is het buiten té koud en nat voor een wandeling? Blijf dan lekker binnen en lees een goed boek.
  4. Ga puzzelen – Deze bezigheid is niet voor iedereen weggelegd. Maar ik kan genieten van urenlang puzzelen met 1000 stukjes. Het geeft me rust na een drukke werkweek. Ik doe dit alleen in de winter omdat ik me er dan de tijd voor neem.
  5. Maak het gezellig in huis – Zet kerstmuziek op, maak de kaarsjes aan en versier het huis met lampjes en kerstdecoratie. Het kan allemaal deze maand.
  6. Drink een kop zelfgemaakte chocolademelk – Ik drink echt nooit chocolademelk maar in de winter vind ik het wel eens lekker om het zelf te maken. Dan verwarm ik melk in een steelpan. Ondertussen maak ik een mengsel van cacao, een scheutje melk en een beetje suiker in een mok. Daar giet ik de warme melk overheen. Heerlijk met een toef slagroom!
  7. Speel een bordspel – Kijk voor de verandering een avond geen televisie maar pak een spelletje uit de kast. Met een paar hapjes op tafel en de kerstmuziek aan wordt het gegarandeerd een fijne avond.
  8. Duik de keuken in om te bakken – Dit heb ik al vaker gezegd maar ik vind het heerlijk om te bakken in deze periode van het jaar. Ik doe dit dan ook veel vaker dan in de zomer. De geur van eigen gemaakte baksels in huis, maakt de decembermaand voor mij compleet.

Wat doe jij graag in december?

Liefs,

Michelle

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: