bloemkool
Avondeten Recepten

Bloemkool uit de oven met kruiden

Ik lust heel graag bloemkool. Tot voor kort was bloemkool koken de enige manier waarop ik deze lekkere groente bereidde. Toen ik erover ging nadenken moest er toch veel meer met bloemkool gedaan kunnen worden? En jazeker, bloemkool uit de oven blijkt ook heel lekker te zijn. Hierbij deel ik het recept met je. De hoeveelheden van de specerijen zijn echt op gevoel. Ik ben namelijk erg gek op kerrie, maar niet iedereen lust dit graag. Gebruik in dat geval minder of laat het weg.

Ingrediënten (voor twee personen)

  • Een kleine bloemkool
  • Olijfolie
  • Peper
  • Kerrie
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Eventueel: geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Besprenkel olijfolie over de bloemkoolroosjes. Deze spray van Bertolli is erg fijn als je niet te veel olijfolie wilt gebruiken.
  3. Strooi de specerijen over de bloemkool en roer alles kort door elkaar. Mocht je het lekker vinden, dan kun je nu ook wat geraspte kaas over de bloemkool strooien.
  4. Zet de bloemkool 45 minuten in de oven. De bloemkool blijft dan een beetje beetgaar. Houd je daar niet van, laat de bloemkool dan wat langer in de oven staan.

Serveer de bloemkool uit de oven met kruiden bij een stukje vlees of vis en gebakken aardappels. Ben je op zoek naar andere recepten met bloemkool? Probeer dan deze nasi met bloemkool rijst eens. Ook erg lekker!

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.