Boekrecensies Thrillers

BOEK | Karin Slaughter – Nachtschade

Na al die jaren dat ik boeken lees, had ik nooit eerder een boek van Karin Slaughter gelezen. I know, shame on me. Ik heb geen idee waarom niet want er staan een aantal boeken van haar in mijn boekenkast. Waarschijnlijk was er voor mijn gevoel altijd een boek dat meer mijn aandacht trok. Als reactie op mijn blogpost ‘Een kijkje in mijn boekenkast…‘ kreeg ik van lezeres Rilana de tip om snel een boek van Karin Slaughter te gaan lezen. Dus dat heb ik gedaan.

Het verhaal speelt zich af in het rustige stadje Grant County. Er ontstaat opschudding als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. De vrouw wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Samen met politiecommissaris en tevens ex-man Jeffrey Tolliver, probeert ze het mysterie van de moord op te lossen. Ondertussen gaat ook Lena, de zus van het slachtoffer, op onderzoek uit. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.

Ik vond het boek erg spannend en vergelijkbaar met de boeken van Tess Gerritsen. De personages werden zo goed beschreven dat ik helemaal opging in het verhaal. Alsof ik zelf aanwezig was. Ik heb het boek dan ook – voor mijn doen – snel uitgelezen. Nachtschade is het eerste deel van de Grant County-reeks. Hierna komen nog vijf delen. Karin Slaughter heeft ook andere reeksen geschreven: de Atlanta-reeks en de Georgia-reeks. Deze laatste is een samenvloeiing van de Atlanta- en Grant County-reeks. Ik heb dus genoeg leesvoer in het vooruitzicht.

Mijn mening: 

Ben jij bekend met de boeken van Karin Slaughter? Zo ja, wat vind je ervan?

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.