Dagje uit Reizen

DAGJE UIT | Breda

Mijn vroegere huisgenootje is voor de liefde verhuisd naar Delft. We zien elkaar dus helaas niet meer zo vaak. Maar we spraken op een grijze dag in januari af om ons halverwege het land ergens te treffen. Ik was nog nooit in Breda geweest, dus stelde ik voor om daar af te spreken. Breda is voor mij een iets langere rit met de trein dan voor haar. Maar een bezoekje aan deze – voor mij nieuwe – stad, maakt de reis helemaal waard.

Lunchen bij PuiCk

We treffen elkaar op het station in Breda en we besluiten meteen om ergens een hapje te gaan eten. Van reizen krijg je namelijk honger. En het is meteen hét moment om gezellig bij te kletsen. Ik heb natuurlijk van tevoren al wat lunch plekjes opgezocht. We kiezen uiteindelijk voor PuiCk. En dit blijkt een goede keuze!

Op het menu staan unieke lunchgerechten zoals lenterollen, pita’s en Libanees platbrood. Mijn vriendin en ik gaan voor een Libanees platbrood met gerookte zalm en eentje met gegrilde aubergine. En het is echt verrukkelijk! Als ik de foto zie krijg ik alweer trek.

Adres PuiCk: Veemarktstraat 56

Stadswandeling

We hadden ons ook al ingelezen over een stadswandeling. De enige wandeling met een gids die dag, was de Nassau wandeling van Stichting Gilde. Niet echt wat we in gedachten hadden maar we besluiten toch aan te sluiten. Vrijwilligers begeleiden de stadswandeling maar een kleine bijdrage wordt wel verwacht. We starten in de Grote Kerk van Breda. Erg interessant om meer over de geschiedenis van deze kerk te horen. Helaas blijven we hier erg lang ‘hangen’, waardoor we minder tijd over hebben om door de stad te wandelen.

Zodra we buiten zijn, krijgen we een rondleiding door het prachtige centrum. We lopen door steegjes en straatjes waar je zonder gids nooit zou komen. Ook komen we langs de KMA en het stadspark. Ondanks de kou is het fijn om op deze manier wat van het centrum te zien. En we weten nu alles van de familie Nassau in Breda 😉

Borreltijd

Na de stadswandeling hebben we erg veel zin in een glas wijn en een klein hapje. Borreltijd! We gaan borrelen bij Booze, een leuk tentje waar we tijdens de wandeling langs zijn gekomen. Booze blijkt heel gezellig en ideaal om te borrelen. We drinken een lekkere witte wijn en bestellen een kaasplank en garnalen kroketjes. Het smaakt heerlijk. We praten een hele tijd en komen na een aantal uren (!) tot de conclusie dat we toch nog een echte avondmaaltijd willen eten voordat we weer in de trein naar huis stappen. Dus we nemen afscheid van Booze en lopen verder door het centrum.

Adres Booze: ’t Sas 13-14

Burgers bij Ellis Gourmet Burger

Ook dit restaurant vond ik van tevoren op internet. Het is eigenlijk een fancy burgertent. En ze hebben genoeg opties voor vegetariërs. Ideaal omdat ik geen vlees eet maar wel graag een burger lust. Ellis Gourmet heeft een leuke inrichting en de burgers zijn van goede kwaliteit. We bestellen een beetje te veel eten maar we genieten enorm.

Adres Ellis Gourmet Burger: Halstraat 1

Aan alles komt een einde. Zo ook aan deze gezellige dag. We konden het helaas niet te laat maken want de reis terug naar huis was nog lang. Dus volgende keer boeken we een hotel. Ben jij al eens in Breda geweest? Zo ja, heb je tips voor de volgende keer dat ik een bezoekje breng aan deze onwijs leuke stad?

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.