Boekreviews

Het resultaat van de leesmarathon + boekreviews | #OhMyBookathon

De leesmarathon is inmiddels bijna twee weken geleden en jullie hebben nog een update van me te goed. Het was in ieder geval heerlijk om weer eens lekker veel te lezen. Ik heb zes dagen lang mijn telefoon zo veel mogelijk weggelegd en vrijwel geen tv gekeken (met uitzondering van de nieuwe afleveringen van Game of Thrones). Natuurlijk heb ik vier van de zes dagen gewoon moeten werken en ook in het weekend had ik al van alles gepland. Dus ik heb niet dagenlang aan één stuk doorgelezen maar ik heb zo vaak mogelijk een leesboek erbij gepakt. Vooral in de avonden maar ook in het weekend tijdens het ontbijt en op het werk in mijn pauze.

Uiteindelijk heb ik twee boeken uitgelezen, waarvan het tweede boek eigenlijk een dag te laat. Maar hé, dat zien we voor het gemak even door de vingers. Twee boeken in één week is veel voor mij als je je bedenkt dat ik normaal gemiddeld drie weken over een boek doe. Ik heb van beide boeken een review geschreven.

Tess Gerritsen – Sneeuwval

Een ideaal boek om de leesmarathon mee te beginnen. Vanaf de eerste bladzijde is het boek namelijk al spannend. Nooit is er een saai moment en tot het einde blijf je geboeid lezen. Sneeuwval is het achtste boek uit de Rizzoli/Isles serie.

Patholoog-anatoom Maura Isles bezoekt een medisch congres in Wyoming. Daarna besluit ze samen met vrienden te gaan skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. De groep zoekt tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto’s nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden.

Zoals alle boeken van Tess Gerritsen was dit ook weer een goed boek. Waarschijnlijk heb ik het al eens gezegd, maar als je deze serie nog niet gelezen hebt dan moet je dat zeker gaan doen. Het liefst begon ik nu meteen in deel negen, maar die staat helaas (nog) niet in mijn boekenkast.

Paolo Giordano – De eenzaamheid van de priemgetallen

Na het lezen van een thriller had ik zin om een roman te lezen. De eenzaamheid van de priemgetallen heb ik eens tweedehands ergens gekocht en het boek stond al een tijdje in mijn boekenkast. Deze leesmarathon was dé kans om erin te beginnen. En dat deed ik dan ook.

De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje, komt ten val en ondervindt daar de rest van haar leven de gevolgen van. Mattia is hyperintelligent en schaamt zich voor zijn zwakbegaafde tweelingzusje Michela. Als de tweeling op weg is naar een verjaardagspartijtje laat Mattia Michela achter op een bank in het park met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen. Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om contact met elkaar te krijgen.

“Mattia dacht dat Alice en hij zo waren, twee tweelingpriemgetallen, alleen en verloren, vlak bij elkaar, maar niet dicht genoeg om elkaar echt te raken.”

Ik moest in het begin erg wennen aan de schrijfstijl van Paolo Giordano. Alles wat normaal gesproken tussen aanhalingstekens staat omdat het uitgesproken wordt, staat nu zonder aanhalingstekens achter elkaar in een zin. Gelukkig went het wel en ik kon de schrijfstijl uiteindelijk waarderen. Het boek volgt het leven van Alice en Mattia terwijl ze opgroeien. Ze hebben een speciale band maar komen nooit echt dichter tot elkaar door hun persoonlijkheid en door wat ze meegemaakt hebben. Zo’n bijzonder verhaal heb ik lang niet gelezen. Dit boek behoort zeker tot één van mijn favorieten.

Volgend jaar doe ik graag weer mee aan deze leesmarathon. Op deze manier maakte ik tijd vrij om te lezen en het zorgde voor een lees-‘boost’. Heb jij de bovenstaande boeken al gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

Liefs,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.