Reizen

Mijn ervaring met kamperen in Australië

Een tijdje geleden heb je alles kunnen lezen over de rondreis door Australië die ik eind mei/begin juni van dit jaar heb gemaakt. Mocht je dit gemist hebben dan kun je hier alles terug lezen. Maar ik heb nooit verteld hoe mijn eerste echte ervaring met kamperen aan de andere kant van de wereld is verlopen. Heb ik enge dieren gezien of is er wel eens iets mis gegaan? Dat kun je lezen in deze blogpost.

Kamperen met een camper

We hebben de rondreis gemaakt met een camper, wat natuurlijk niet de ultieme kampeer ervaring is. Maar als je zoveel mogelijk wilt zien in zo min mogelijk tijd (we reden 3000 kilometer in 3 weken), is een camper ideaal. Je hoeft niet iedere dag je tentje en kampeerspullen op te zetten en een dag later weer alles op te ruimen. Voor mij was dit in ieder geval al een hele ervaring. Als kind ging ik met mijn ouders altijd op vakantie in hotels. En hoewel ik op latere leeftijd wel eens op een camping ben geweest, was ik dit dus totaal niet gewend.

In een camper ben je van alle gemakken voorzien. We hadden een douche en toilet, waarover we de afspraak hadden dat deze alleen als het niet anders kon, gebruikt zouden worden (deze moet je namelijk ook zelf schoonmaken..). De keuken is voorzien van een standaard uitrusting met een paar pannen, borden, glazen en bestek. Als je eenmaal aan het koken bent, kom je erachter wat je allemaal mist. Aan het begin van onze reis zijn we dan ook vrijwel elke dag op zoek gegaan naar bijvoorbeeld schilmesjes, theedoeken en een afwasborstel. Wat wel handig is: medereizigers laten producten die nog niet op zijn voor elkaar achter op campings of bij het retourneren van de camper. Het zou zonde zijn om weg te gooien en zo kunnen anderen hier nog gebruik van maken. Wij kregen aan het begin van de rondreis van een koppel wat afwasmiddel en zelfs een wijnglas 🙂

Als je de weg op gaat moet je niet vergeten alles wat ‘los’ ligt op te ruimen. Meer dan eens maakten we een bocht waarna alle keukenlades open vlogen. Ook is het niet handig om de vuile vaat in de gootsteen te laten liggen als je geen tijd meer hebt om af te wassen. Het ligt dan wel ‘veilig’ tijdens het rijden, maar het maakt een ontzettende herrie. Dit vergeet je een keer maar daarna weet je wel beter.

Brrr koud…

Ik wist dat het herfst/bijna winter was in de periode van onze rondreis, maar dat ik onder drie dekbedden zou slapen had ik niet gedacht. Overdag was het zo’n 15 tot 20 graden, maar ’s nachts koelde het ontzettend af. Soms zelfs tot het vriespunt! De camper was uitgerust voor zes personen waardoor we dus drie dekbedden tot onze beschikking hadden. In bed had ik het dus lekker warm. Maar de vloer werd zo koud dat mijn voeten met twee paar sokken en schoenen aan nog gevoelloos werden. Verder had ik gelukkig genoeg warme kleding bij me. Oh ja, pas na een week kwamen we erachter dat we de airco in de camper ook op 30 graden konden zetten :p. Ik ben nog nooit zo blij geweest met airco!

Verstopte afvoer

Tijdens de rondreis heb ik meer eten zelf bereid dan ik had verwacht. Alle maaltijden waren wel vrij simpel. Ik kocht een groot pak rijst en pasta wat de basis vormde voor (bijna) iedere avondmaaltijd. Daarbij kocht ik dan verse groenten en een saus. Tijdens een van de eerste avonden ging er na het koken iets mis. De pan waarin ik de rijst gekookt had, liet ik even weken met een laagje water. Toen ik alle afwas ging verzamelen, kiepte ik zonder na te denken dit laagje water in de gootsteen. Alle geweekte rijst was al losgekomen en stroomde zo met het water de afvoer in. Rijst is erg kleverig en er kon met geen mogelijkheid nog water door de afvoer stromen. Het resultaat: een verstopte afvoer. We hebben toen bij de receptie van de camping om een ontstopper gevraagd om de boel te ontstoppen (wat ook gelukt is uiteindelijk). Pfffiew…

Douchen enzo

Ik had van tevoren allerlei horror verhalen gelezen over enge spinnen onder de wc bril of in de douche. Elke dag ging ik dan ook zo voorzichtig mogelijk de sanitaire ruimte op de camping in. Ik controleerde elke hoek, keek achter de douchedeur en ik tilde ALTIJD de wc bril eerst op voordat ik naar de wc ging. Gelukkig ben ik er nooit een giftige of mega grote spin tegen gekomen maar om niet verrast te worden, wilde ik het toch even checken. De spinnen die ik soms tijdens het douchen gezien heb, zagen eruit zoals ze er thuis uit zien.

Of ik tijdens mijn reis enge dieren gezien heb? Ik heb één hele kleine red back spider gezien (zeer giftig) en een paar kleine Huntsman spinnen. Slangen heb ik niet gezien, wel de oude huid van een slang tijdens de wandeling door het Dorrigo Rainforest. Ik denk dat door de lagere temperatuur veel dieren zich niet lieten zien. Maar je kunt maar beter altijd op je hoede zijn.

De reis was een onwijs gave ervaring en ik zou het kamperen zo weer doen. Heb jij nog een leuke kampeer ervaring om te delen? Of fijne tips?

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.