Ontbijt Tussendoortjes

RECEPT | Haver bosbessen brood

Vorig jaar won ik op Instagram het boek Intermittent Fasting van de Foodsisters. Ik heb intermittent fasting toen een tijdje geprobeerd maar ook dat ‘dieet’ was niet aan mij besteed. Wel maak ik af en toe recepten uit het boek. Zo ook dit haver bosbessen brood. Heerlijk als ontbijt of gewoon tussendoor. In het originele recept wordt een zakje vanillesuiker toegevoegd. Dit heb ik weggelaten. En ik heb de pecannoten vervangen door walnoten, want ik ben allergisch voor pecannoten.

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 60 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 2 handjes bosbessen
  • 10 walnoten
  • 1 theelepel koekkruiden
  • Een cakevorm van 16 centimeter

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan fijn met een vork en doe in een kom. Voeg hier de eieren, havermout, speltmeel en kruiden aan toe. Mix tot een stevig deeg.
  3. Voeg de appel, bosbessen en walnoten aan het deeg toe en roer goed door met een lepel.
  4. Bekleed de cakevorm met bakpapier (tip: maak een prop van het bakpapier en houdt de prop even onder de kraan zodat je de cakevorm gemakkelijk kunt bekleden met het bakpapier). Doe het deeg in de vorm en zet de cake 40 minuten in de oven.
  5. Laat het brood ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een rooster om verder af te laten koelen.

Serveertip: besmeer een plak haver bosbessen brood met 100% pindakaas. Bewaar het brood in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast. Mocht je op zoek zijn naar een ander lekker recept, probeer dan het kokosbrood met noten en vruchten eens!

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.