Boekrecensies Thrillers

BOEK | Esther Verhoef – Rendez Vous

Esther Verhoef

Vroeger las ik veel Nederlandse thrillers maar op een bepaald moment raakte ik erop uitgekeken. Alles leek op elkaar en meestal kon ik het einde van het verhaal al raden. Nu, een jaar of tien later, wilde ik toch weer eens een Nederlandse thriller lezen. Per toeval stuitte ik op dit boek in de collectie van een vriendin.

Het boek gaat over Eric en Simone. Ze besluiten hun huis in Nederland te verkopen en samen met hun twee kinderen helemaal opnieuw te beginnen op een schitterende plaats in Zuid-Frankrijk. Ze kopen een vervallen landhuis en huren een aannemer om het huis op te knappen. Deze aannemer, Peter, heeft een flinke ploeg en alles lijkt voorspoedig te gaan. Terwijl Eric zich vol enthousiasme aan de verbouwing overgeeft, voelt Simone zich steeds meer verwaarloosd en ze stort zich op een affaire. Maar dan gaat het mis en ze raakt de controle over haar leven kwijt. Simone raakt steeds meer in het nauw en weet niet meer of ze nog wel iemand kan vertrouwen.

Het begin van het verhaal deed me meteen denken aan het programma ‘Ik vertrek’. Rendez Vous laat de andere kant zien van opnieuw beginnen in het buitenland. Een thriller met opbouwende spanning en een romantisch tintje. Naar mijn mening een goede Nederlandse thriller met een andere insteek dan ik gewend ben bij Nederlandse thrillers.

Na het lezen van het boek kwam ik erachter dat er een verfilming is. Heeft iemand de film gezien? Zo ja, is het de moeite waard de film te kijken?

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.